Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İdil Biret’ten Bornova’da unutulmaz konser

İdil Biret’ten Bornova’da unutulmaz konser

Dünyaca ünlü Piyano Sanatçısı İdil Biret Bornova Belediyesi ve İZSİAD’ın birlikte düzenlediği konserde sahneye çıktı. Ege Üniversitesi MÖTBE Salonu’nda gerçekleştirilen konserde ünlü bestecilerin eserlerini icra eden Biret, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı

  • Ege Postası
  • 12.01.2016 - 12:00
Henüz 7 yaşındayken kendisi için özel olarak çıkarılan Harika Çocuklar Yasası ile Paris Konservatuvarı’nda müzik eğitimi almaya başlayan ve dünyanın pek çok ülkesinde sayısız konser veren İdil Biret, İzmirli müzikseverlere doyumsuz bir gece yaşattı. Bornova Belediyesi ve İZSİAD’ın işbirliğinde Ege Üniversitesi Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere ilgi yoğun oldu. Biret, 1.5 saat kaldığı sahnede salonu dolduran müzikseverlerle ünlü bestecilerin eserlerini buluşturdu.
 
Ayakta alkışlandı
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gecenin sonunda ayakta alkışlanan İdil Biret’e teşekkür ederek, Bornova’yı anlatan bir resim hediye etti. Biret’i dinlemekten büyük bir keyif aldıklarını dile getiren Başkan Atila, “Bu gecede bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum. Kendisini dinleme olanağı sunduğu için en büyük teşekkürümüz de İdil Biret’e” dedi. Başkan Atila işbirliği nedeniyle İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt’a da bir çiçekle teşekkür etti.
 
İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt da İdil Biret’e bir çiçek sunarak, “Sanatçımız İdil Biret gerçekten bize çok keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı. Bu gecenin düzenlenmesinde katkı sağlayan başta Bornova Belediyesi olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.