Dolar 32,5814
%0.33
Euro 34,6861
%-0.13
Altın 2.520,880
%1.46
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF'de 1 milyar dolara yakın iş bağlantısı sağlandı

İEF'de 1 milyar dolara yakın iş bağlantısı sağlandı

Son yılların en çok ziyaretçi akınına uğrayan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) 1 milyar dolara yakın iş bağlantısı sağlandı. İEF'den ekonomiye büyük katkı

  • Ege Postası
  • 29.08.2017 - 12:41

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde 18-27 Ağustos tarihlerinde 86. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı Pazar akşamı sona erdi. 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, kapılarını 7-16 Eylül 2018 tarihinde açacak. İlk kez Edebiyat Sohbetleri yapıldı. İzmir Sanat Merkezi Bahçesi'nde düzenlenen söyleşilerin, ilk gün konuğu Yazar Oya Baydar, 'Romanda Edebiyat ve Siyaset İlişkisi'ni anlattı. İkinci gün ise Gazeteci-Yazar Mine Söğüt , “Edebiyat Ne İşe Yararö sorusu üzerine dinleyicilerle karşılıklı sohbet etti.

Yazar, fotoğrafçı, masal araştırmacısı Özcan Yüksek, ise konukları masallarla buluşturdu. Yüksek, 'Şehrazatın Sırları İnsanın ve Toplumun Özü Olarak 1001 Gece Masalları' konusunda sohbet etti. Yazar, oyuncu, senarist Ercan Kesal ise 'Hayat Sinemadır, Sinema da Hayat' konusuna ilişkin söyleşide bulundu.

Sohbetler Nazım Hikmet Gecesi ile son buldu. “Nazım'ın Evinde, Vera'nın Sofrası'nda" başlığı altında söyleşiye katılan Film Yapımcısı, Yazar Arif Keskiner ve Yüksek Mimar Yazar Melih Güneş, Nazım Hikmet'in Rusya'da yaşadığı evi tanıklıklarla anlattı.

TİYATRO SEVGİSİ SALONA SIĞMADI

Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşen gösterimlerin davetiyeleri günler öncesinde tükenirken, girişlerde uzun kuyruklar oluştu. Duayen sanatçı Haldun Dormen'in yazıp başrolünde oynadığı Bir Zamanlar Gazinoda, sekiz yıl aradan sonra tiyatroya dönen Melek Baykal'ın oynadığı Ahududu, Aşkım Kapışmak ve Nilgün Belgün ile ilişkiler komedisi, Amerika Başkanı Donald Trump'ın canlandırıldığı Aşk-ı Memduh, dünyanın dört bir tarafında defalarca sahnelenen Glam Rock Müzikali Hedwig ve Angry Inch, Doğu Alman trans şarkıcı Hedwig'in ve orkestrası Angry Inch'in dünya turnesini konu eden Hedwig ve Angry Inch, Haldun Dormen'in sahnelediği Sevgilime Göz Kulak Ol, Nejat Uygur'un sevilen oyunu Akidezadeler 'Bir Tatlı Huzur', Cimri ve Beni 'Nükhet Duru' Sanıyorlar İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeydi. Atatürk Açıkhava Tiyatrosu da önemli oyunlara ev sahipliği yaptı. Lewis Carrol'un çocuklar için yazdığı ancak bir felsefi metin özelliğini taşıyan Alice Harikalar Diyarında adlı eseri; teknolojiyle yaratılan muhteşem görüntüler, ışık ve renkler arasındaki dans gösterileriyle İzmir Enternasyonal Fuarı'nda yeniden can buldu.

SİNEMA BURADA FESTİVALİ

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yapılan Sinema Burada Festivali'nde, Lale Belkıs ile Aytaç Arman'a Onur Ödülü verilirken; genç sanatçılar Öykü Karayel ve Rıza Kocaoğlu ise Başarı Ödülü aldı. Sinema Burada Festivali'nde, 13'ü uzun 6'sı kısa metraj film olmak üzere toplam 19 film izlendi. İzleyiciler festivalin son gününde ise, ilk defa yapılan uluslararası gala gösterimine katılma olanağı buldu. Bant Mag yöneticiliğinde hazırlanan “100 İllüstrasyonla Türk Sineması'nın 100. Yılı Sergisi", fuar süresince İzmir Sanat Merkezi'nde sergilendi.

MOGAMBO'DA CAZ KEYFİ

Geçmiş yıllarda bir gece kulübü olarak fuarın vazgeçilmezleri arasında olan Mogambo'da geçtiğimiz yıl başlayan caz keyfi bu yıl da devam etti.

Mogambo Caz Geceleri ilk gününde Lisa Simone'u ağırladı. Simone sevenlerine keyifli bir akşam yaşattı. Romantik şarkılarıyla Bülent Ortaçgil, solo şarkılarıyla Tuna Kiremitçi caz severlerle buluştu. Müzik hayatına lisede başlayan Vedat Sakman da Mogambo'da hayranlarıyla buluştu.

Dee Dee Bridgewater'in kızı China Moses, etkileyici sesinin yanı sıra sahne performansıyla da izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Sevilen şarkılarıyla Mogambo Caz Geceleri'nde Fatih Erkoç da hayranlarına sevilen şarkılarını seslendirdi.

Dünyaca ünlü Amerikalı soul-rock sanatçısı Della Miles, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Mogambo'daydı. Mogambo, sanatçının performansıyla fuardaki en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. Caz davulcusu Ferit Odman da Mogambo Caz Geceleri'nde sahneye çıktı. Kapanışı ise Zuhal Olcay yaptı. Olcay şarkılarıyla kulakların pasını sildi.

NAZIM HİKMET FOTOĞRAFLARI

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın hazırladığı “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim" - Nazım Hikmet'in Yolculuk Fotoğrafları Sergisi, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark'taki Resim Heykel Müzesi Sanat Galerisi'nde sergilendi. Sergi, Nazım Hikmet'in “Rüyalarımın Memleketiö diye adlandırdığı Moskova'ya üçüncü gidişinden sonraki 1951-63 yılları arasındaki fotoğrafları kapsadı.

SOKAK GÖSTERİLERİ RENK KATTI

Dünyaca ünlü sokak gösterileri, fuar boyunca Kültürpark sokaklarını renklendirdi. Gezici gösteriler kapsamında yer alan ve fuar için Fransa'dan gelen “Giant Elephant" ekibi, fuar severleri Bollywood sokaklarına götürdü. Ekibin en ilgi çekici üyesi ise olan 12 ton ağırlığındaki Dev Fil, fuarın unutulmaz ev sahibi, eski dost Bahadır'a olan benzerliğiyle de İzmirlilerin sevgisini kazandı.

Fuar sokaklarının gezici müzisyenleri ise “Lumen Parade" oldu Led ışıklarla ritim show yapan ekip, fuar gecelerini renklendirdi.

Rusya'dan gelen Karina Primo isimli opera sanatçısı tarafından hazırlanan “Bubbles Showö gösterisi, çocuklardan yetişkinlere herkesin ilgisini topladı. Çocukların köpükleri üfleyerek elde ettiği balon anlayışını biraz daha ileriye taşıyan Primo, izleyenleri balonların masalsı dokunuşu ile buluşturdu.

İngiltere'den gelen “The Baloon Man" interaktif gösterisi ile seyirciyi de sahneye çıkardı. Balonların içine girip kılık değiştiren Baloon Man'in gösterisinde en unutulmaz an ise balonun içinden çıkan Elvis Presley oldu. Ahmet Küçükdoğan ise sergilediği illüzyon gösterisi ile 7' den 70' e birçok ziyaretçiyi kendisine hayran bıraktı. Yaptığı gösterilerle izleyenleri etkileyen sihirbaz, fuar sokaklarına sihirli dokunuşlar yaptı.

İŞ GÜNLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ ev sahipliğinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından yapılan İzmir İş Günleri Toplantıları 17-18 Ağustos tarihlerinde bakanlar seviyesinde gerçekleşti. Önümüzdeki yıl 3. kez yapılması planlanan İş Günleri Toplantısı'nda daha fazla yabancı ülkeyi ağırlamayı hedefleyen İEF, yatırım fırsatlarının yanı sıra yerel ticari hayatı da olumlu yönde etkiledi. Yalnızca İzmir'den değil, tüm Türkiye ve dünyadan gelen fuar ziyaretçileri de bölge ekonomisine katkıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.