Dolar 32,3780
%0.19
Euro 35,0278
%-0.11
Altın 2.324,000
%0.15
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF'den yaratıcı kısa film projelerine destek

İEF'den yaratıcı kısa film projelerine destek

85. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında 15 yıldır organize edilen "Sinema Burada Festivali"nde bu yıl ilk kez "Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu" düzenlenecek.

  • Ege Postası
  • 29.07.2016 - 12:03

Sinemaseverlere projelerini gösterme imkanı sunacak olan İEF; "Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu" ile inovasyon ana temasını sanata da yansıtacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek olan 85. İzmir Enternasyonal Fuarı, ekonomik ve kültürel kazanımların yanı sıra sanat için de yaratıcı platformlar sunuyor. 26 Ağustos-4 Eylül 2016 tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştirilecek fuar kapsamında "Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu" ile sinemaya gönül veren yapımcı ve yönetmenler, projelerini sunma imkanı bulacak.

SON BAŞVURU 10 AĞUSTOS

İZFAŞ ve Hezarfen Film Galeri danışmalığı ile gerçekleştirilecek "Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu" için başvurular, 10 Ağustos 2016 tarihine kadar internet sitesinden yapılabilecek. Dünyada hızla değişen film üretim stratejilerini genç sinemacılar ile paylaşmayı hedefleyen çalışma, kısa film yapımcıları ve tutkunlarını bir araya getirecek. 

"Sinema Burada Festivali" kapsamında, 4 Eylül 2016 günü gerçekleştirilecek platform ile sanatın yaratıcı boyutu gözler önüne serilecek. Çalışmaya, 18 yaşından büyük Türk vatandaşı yapımcı ve yönetmenler, birden fazla projeyle başvuru yapabilecek. Kısa film formatına uygun olarak planlanmış her tür (kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon vb.) proje, Pitching platformu danışmanları tarafından değerlendirilecek.

FESTİVALDE SUNUM YAPACAKLAR

Başvuran çalışmalar arasından 10 proje, "16. Sinema Burada Festivali"ne davet edilecek. Proje sahipleri 3 Eylül 2016’da ön seçici kurul ile yapacakları görüşme sonrası atölyeye katılacak ve fuarın son günü 4 Eylül tarihinde Pitching Platformu’nda sunumlarını gerçekleştirecek. Proje sunumlarında başarılı olacak sektör girişimcileri, hayallerini gerçekleştirebilme imkanını 85. İEF’de bulabilecek.

İki gün boyunca sürecek ve konuya ilgi duyan izleyicilere de açık olacak Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu başvuruları; http://ief.izfas.com.tr/sinema-burada-festivali-pitching-platformu adresinden yapılabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.