Dolar 32,5482
%0
Euro 34,8811
%0.04
Altın 2.426,730
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF günlüğü...

İEF günlüğü...

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu ili Muğla, coğrafyası, kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve yöresel özellikleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Turizmde öne çıkan ilçeleriyle adından söz ettiren Muğla, fuarın son gününe kadar 1/A No’lu holde ziyaret edilebilecek.

  • Ege Postası
  • 22.08.2017 - 15:06

“Yaşayan Kent Muğla" temasıyla İzmirlilerle buluşan  Muğla turistik özellikleriyle ön plana çıkan 13 ilçenin tanıtımını yapıyor. Muğla’nın Holü’nde,  tarihi ören yerlerinin maketleri görülebiliyor. Milas Halısı ve dokuma tezgahının yer aldığı alanda, İEF’ye özel olarak hazırlanan Yörük Çadırı ile Muğla Evi örneği de gezilebiliyor. Ayrıca Muğla mimarisi örneklerinden ‘Kuzulu Kapı’ da katılımcıların ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Meyve – Sebze Kurutma Tesisi şeklinde hazırlanan bölümü de gezme imkanı bulurken, bölgeye özel çam balı, zeytin ve zeytinyağı gibi yöresel lezzetleri de tatma şansı yakalıyor.

Holün girişine bir şezlong, şemsiye yerleştirildi. Fona ise deniz, kum ve güneşten oluşan bir fotoğraf kondu. Muğla Holü’nü ziyarete gelen İzmirliler, kendileri için hazırlanan bölümde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİNEMA BURADA BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Sinema Burada Festivali’nin 17'ncisi yarın başlıyor. Festivalde Lale Belkıs ile Aytaç Arman’a Onur Ödülü verilirken; genç sanatçılar Öykü Karayel ve Rıza Kocaoğlu ise Başarı Ödülü alacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılacak festivalde, 13'ü uzun 6'sı kısa metraj film olmak üzere toplam 19 film izlenebilecek. İzleyiciler festivalin son gününde ise, ilk defa yapılacak olan uluslararası bir gala gösterimine de katılabilme imkanı bulacak. Festival 27 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek.

Bant Mag yöneticiliğinde hazırlanan “100 İllüstrasyonla Türk Sinemasının 100. Yılı Sergisi", fuar süresince İzmir Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Oyuncu İrem Altuğ, 24- 25 Ağustos tarihlerinde saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceği ‘Oyunculuk Atölyesi’nde, oyunculuk teknikleri, kamera önünde rahatlık, konsantrasyon ve doğallık gibi eğitimler verecek. Festivalde çocuklar için Türkiye'nin ilk kukla filmi Rimolar Zimolar: Kasaba'da Barış filmi gösterilecek. Film sonrasında yapılacak olan kukla animasyon atölyesi ile filmi izleyen çocuklar film kahramanlarına yeni kuklalar ve yeni bir hikaye tasarlayıp  stopmotion tekniği ile kısa bir animasyon filme imza atacak. Eğitmen Deniz Öcal tarafından yapılacak atölye, 25 Ağustos tarihinde İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

SANCAK:  "İZMİR'İN GÜZELLİKLERİNİ ANLATMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) 4'üncü gününde Alice Harikalar Diyarında adlı gösteriyi izleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir Fuarı 86 yıldır yapılıyor. 2'nci kez biz sponsor oluyoruz. Sponsor olmaktan dolayı da çok mutluyuz, 86 yıllık dev çınara sponsor olmak bizim için gurur vericidir. İzmir'in güzelliklerini anlatmak birinci görevimiz" dedi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) 4'üncü gününde eşi İnci Sancak, oğlu Tarık Sancak ve çalışma arkadaşlarıyla Alice Harikalar Diyarı'nda adlı gösteriyi izledi. Gösteri öncesinde fuara ilişkin açıklama yapan Sancak, "İzmir Fuarı 86 yıldır yapılıyor. 2'nci kez biz sponsor oluyoruz. Sponsor olmaktan dolayı da çok mutluyuz, 86 yıllık dev çınara sponsor olmak bizim için gurur vericidir. Gördüğüm kadarıyla fuarda müthiş bir kalabalık var.İnsanlar fuarın eski günlerini yakaladığını söylüyor. Hatta eski günlerini geçti diyenler bile var. Mesela Cumartesi günü Sıla konserinde yaklaşık 100 bin kişi vardı bu Türkiye rekorudur. Bizim sponsor olmaktaki amaçlarımızdan biri de buydu aslında İzmir'de iş yapan, para kazanan bir şirket olarak kazandığının bir kısmını İzmirliler için harcayan, halkın değer verip sevdiği fuarına sahip çıkmak bizim için olmazsa olmazdır.Bunu lütuf değil görev olarak gördük ve elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. Çok başarılı bir sonuç alıyoruz. İZFAŞ tabi ki burada asıl aktör. Bizde yandan destek veriyoruz" diye konuştu.

Fuar organizasyonu yaparken bugünün ihtiyaçlarını ve insanların beklentilerini iyi tahlil ettiklerini belirten Sancak, geçmiş yıllarda insanların eğlence anlayışıyla bugünün eğlence anlayışının değiştiğini aktardı. Sancak, bugünün beklentilerine ayak uyduracak organizasyonlar yapmak gerektiğine dikkat çekti.

İzmir'in geleceğinin fuarlar, kongreler ve turizm olması gerektiğini vurgulayan Sancak,  "İzmir'e baktığımızda Allah her şeyi vermiş, yer altında termali, üstünde güneşi, denizi vermiş. Bunları iyi kullanmak ve anlatmak biz İzmirli iş adamlarının, siyasetçilerin, bürokratların birinci görevi olmalı. İzmir'in eksik yaptığı şey bana göre güzelliklerini anlatılmasıdır. Bu noktada biraz daha iyi olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Günümüz iletişim çağında yaptığınız şeyleri iyi anlatırsanız karşılığını bulabiliyorsunuz, anlatamadığınız müddetçe o orada ölüp gidiyor. Bütün dünyayı ve Türkiye'nin diğer kentlerindeki insanları İzmir Fuarı'na davet ediyorum. Gelip fuarı görsünler görmezlerse çok şey kaybedeceklerdir diye düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.

TUNA KİREMİTÇİ: ŞARKILARIMI HAYATTAKİ ÇZÖÜMSÜZLÜKLER ÜZERİNE YAZDIM

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında Mogambo Caz'da sahne alan müzisyen Tuna Kiremitçi, "Ozan geleneğine bağlıyım. 'Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları' albümünü çıktıktan sonra etkisi güzel oldu. Albümdeki şarkıları hayattaki çözümsüzlükler üzerine yazdım" dedi.

İEF bu yıl da Folkart'ın sponsorluğunda birbirinden önemli sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Fuarın 4'üncü gününde yazar olan şarkı da söyleyen  Tuna Kiremitçi, Mogambo Caz Geceleri'nde İzmir'deki hayranları ile bir araya geldi. Yeni albümü 'Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları'ndan da şarkılar seslendiren sanatçı, müzikseverlere keyifli bir akşam yaşattı.  Konser öncesinde DHA'ya yeni albümü ve kendisine dair açıklamalarda bulunan Kiremitçi, "Ben ozan geleneğine bağlıyım. Bülent Ortaçgil, Fikret Kızılok, Leonard Cohen gibi sanatçıları dinleyerek büyüdüm. Benim şarkılarımda o geleneğin istikametinde. Genelde büyükşehirde yaşayan insanların karşılaştığı açmazlar, yabancılaşma, iletişimsizlik, aşk acısı, yalnızlık, kendi kendimize buluşlarımız bulamayışlarımız; yani şarkılarım hayattaki çözümsüzlükler üzerine yazıldı" diye konuştu.

'18 YAŞINDAN 40 YAŞIMA KADAR YAŞADIĞIM HER ŞEY O ŞARKININ İÇİNDE'

18 yaşında ilk aşkına yazdığını söylediği 'Sana Dair' için Kiremitçi, 'Sana Dair' şarkısında yaşayacaklarımı yazmışım 90'lı yıllarda o zamanki grubum Kumdan Kaleler'le seslendirdiğimiz bir şarkıydı. O şarkıyı 18 yaşındayken yazmıştım ve 18 yaşından 40 yaşıma kadar yaşadığım her şey o şarkının içinde içerisinde var. Şarkı yazarı yaşadıklarını mı yazar yoksa hayal ettiklerini m? Evet ikisini de yapar ama ben o şarkıda yaşayacaklarımı da yazmışım. Bazı şarkıların öyle kehanet boyutu da oluyor" ifadelerini kullandı.

'TUNA KİREMİTÇİ VE ARKADAŞLARI' ALBÜMÜNÜN HİKAYESİ

İzmir deyince akla gelen ilk şeylerden birinin fuar olduğunu aktaran Kiremitçi, şöyle konuştu:

"İzmir Fuarı çocukluğumuzdan beri duyduğumuz üzerine çeşitli efsaneler olan destansı bir organizasyon. İzmir deyince akla gelen ilk şeylerden biri fuardır. Bu kadar simgesel bir şeyin içerisinde olduğumu içinde memnun ve bahtiyarız. Güzel bir birliktelik oluştu dinleyici ile aramızda çünkü biz her ay dergi çıkarır gibi şarkılarımızı internette yayınlayarak yola çıkmıştık, sonradan toplayıp bir albüm yapmak istiyorduk. Her ay yeni dinleyiciler katıldı aramıza, böylelikle kar topu etkisi doğdu. Dinleyicilerin yol arkadaşlığıyla beraber bir albüme doğru iş kendiliğinden evrildi. Albüm olarak çıktıktan sonra da etkisi daha güzel oldu. Çok farklı kesimlerden, yaş gruplarından insanlar albümü paylaştı. İnsanların hayatlarına şarkılarla dokunmuş olmak çok güzel. Ayrıca 10 tane hayranlık duyduğum solist arkadaşımla beraber bestelerimizi seslendirdim. Benim için hayatımın en anlamlı müzikal yolculuğu oldu." 

NİLGÜN BELGÜN YOUTUBE KANALI AÇACAK

'İlişkiler Komedisi' adlı gösterisiyle İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sahne alan ünlü oyuncu Nilgün Belgün, " Çok çektim dizilerden, şartları çok zor. Dizi projesi yok ama Youtube kanalımı açacağım. İçeriğini söylemiyorum ki çalınmasın. Ben bir yapıp çıkayım, ondan sonra içeriğini herkes öğrenir. Ekim'de çekimlere başlayacağız. Bir şirketle anlaştık, bana ait, kendime özel bir şey yapmayı düşünüyorum" dedi.

Ünlü oyuncu Nilgün Belgün ve Yazar Aşkım Kapışmak  İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Folkart sponsorluğunda İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde 'İlişkiler Komedisi'  adlı gösteri  yaptı. İzmirlilerin kıyasıya güldüğü gösteride kadın erkek ilişkileri ele alındı. Oyun öncesinde İzmir Fuarı, gösterileri ve yeni sezon projelerine ilişkin DHA'ya  açıklamalarda bulunan Nilgün Belgün ve Aşkım Kapışmak, İzmir'in ve İzmir Fuarı'nın kendileri için çok önemli olduğunu ve İzmir'de olmaktan  son derece keyif aldıklarını söylediler.

"AŞKIM KAPIŞMAK İLE İLK PROGRAMIMIZ"

İlişkiler Komedisi'nde her türlü ilişkiyi masaya yatıracaklarını belirten ünlü oyuncu Nilgün Belgün, "Aşkım Kapışmak ile ilk programımızı yapacağız. İlişkiler Komedisi diye her türlü ilişkiyi masaya yatırıyoruz. İlişkilerle ilgili küçük skeçler yapıyoruz. Yaptığımız iş aslında bütün ilişkileri kapsıyor ama biz bu gece burada kadın-erkek ilişkilerini işleyeceğiz" diye konuştu.

"İLK PROFESYONEL OYUNUM HANELER'İ İZMİR FUARI'NDA OYNAMIŞTIM"

İzmir Fuarı'na gelince çok duygulandığını aktaran Belgün, "Buraya geldim o kadar duygulandım ki, yıllar evvel bir çok sanatçı fuarda oyun oynuyordu ve kapıda atlı polisler gezerdi. Bu söylediklerim 76 yılındaydı. Sonra bende 'Devekuşu Kabare' ile geldim.Hatta biz İzmir Fuarı'na geldiğimiz zaman 3 ay İzmir'de kalıyorduk. Hiç unutmuyorum ilk profesyonel oyunum 'Haneler'i burada oynadım, onda da 3 ay kaldım. Ondan sonraki hayatımda her sene değişik tiyatrolarla Dormen Tiyatrosu'yla, Ali Poyrazoğlu'yla, buraya turneye geldim.  İzmir Fuarı'na alışkınım ve çok yakınım" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH BEN DE FERHAN GİBİ 20'NCİ YILIMI KUTLARIM"

'Aşk ve Komedi’nin 500’üncü oyununu 23 Ekim’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahneleyip 41'nci sanat yılını kutlayacak olan Belgün, "Tiyatro oyuncusu olduğum için hep tekst ile çalışıyorum. Provalarım iyi gidiyor. Nasıl ki Ferhan Şensoy 20'nci yılını kutluyorsa bende 5'inci yılımdayım, inşallah benim gösterimde Ferhan Şensoy gibi olur. Gösterimden çok umutluyum, Türkiye'de tek kadınım bunu yapan, hele İzmir'de kıyamet koptu 10 kere geldim İzmir'e hala istiyorlar yine geleceğim tabi ki seneye" şeklinde konuştu.

"YENİ FİLMDE GONCA VUSLATERİ'NİN ANNESİNİ OYNUYORUM"

BKM'nin yapımcılığında yeni bir film projesi olduğunu ve filmin İzmir'de çekileceğini aktaran Belgün şunları söyledi:

"Çekimler 6 Eylül'de başlıyor 1 ay sürecek. Filmde Gonca Vuslateri'nin annesini oynuyorum, senaryosu çok güzel. Vuslateri'ni benim gençliğime benzetiyorlarmış. Ben 5 yıldır dizi yapmıyorum. Gönlüme göre rol olmuyor. Dizi şartları da çok ağır. İstiyorum ki hem gönlüme göre rol olsun, hem de şartları bana uygun olsun.  Çok çektim dizilerden, gerçekten çok zor şartlarda çalıştım. 5 senedir gösterine ağırlık verdim. Ama bir gün öyle bir dizi gelir ki dayanamam oynarım. Hiç bir şeye acelem yoktur hayatta, yeter ki doğru zamanda doğru yerde olayım. Mesela Youtube kanalımı açacağım. Artık hayat orada, onunla ilgili projeler yapıyorum. İçeriğini söylemiyorum ki çalınmasın. Ben bir yapıp çıkayım, ondan sonra içeriğini herkes öğrenir. Ekim'de çekimlere başlayacağız. Bir şirketle anlaştık, bana ait, kendime özel bir şey yapmayı düşünüyorum."

AŞKIM KAPIŞMAK: İZMİR YAPTIĞIMIZ İÇİN KARŞILIĞINI BULABİLDİĞİMİZ BİR ŞEHİR

İzmir'in kendisi için çok değerli olduğunu söyleyen yazar Aşkım Kapışmak ise,"İzmir eğitimlerim,seminerlerim,gösterilerim için çok değerli çünkü yaptığımız işin karşılığını çok rahat bulabildiğimiz bir şehir.Zaten bir şey yapıyorsak çıkış noktamız ya İstanbul ya İzmir oluyor. Fuar  sanat,müzik,dans,eğlence  ve kültürel aktivitelerin yoğun ve iç içe olduğu bir yer. İzleyici geldiği zaman birçok etkinliğe katılıp seçim yapabiliyor. Katılım çok iyi, sponsorlar çok iyi desteklemiş. Ben İzmir Fuarı'nı önemsiyorum keşke her ilde yatırımın dışında bu kadar karşılık bulabilse, yapılabilse yine keyifli bir akşam geçecek diye düşünüyorum" dedi.

"İNSANLARIN İLİŞKİLERİNDE YAŞADIĞI PROBLEMLERİ KONUŞACAĞIZ"

İlişkiler Komedisi'nin herkesin ilişkisinde,evliliğinde yaşadığı problemleri masaya yatıracaklarını aktaran Kapışmak, "Biz komedileri buraya getirirken şunu düşündük. Aslında bir şey çözmeye çalışmak yerine o şeyi gerçekten anlamaya çalışmak çok önemli. Herkesin ilişkisinde,evliliğinde yaşadığı problemleri ben biraz bilimsel-ilim yoluyla, Nilgün Belgün hem oyunculuk hem de deneyimlerinden yola çıkarak ortaya çıkaracağız. Hem sunum, hem söyleşi adını tam koyamadık ama keyifli bir program olacak" açıklamalarında bulundu.  

AŞKIM KAPIŞMAK TEMATİK BİR HABER KANALINDA PROGRAM YAPACAK

22 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hem dünyada hem Türkiye'de bir ilk yaparak zihinsel bir terapi gösterisini müzikhol bir sürece dönüştüreceklerini anlatan Kapışmak şöyle konuştu:

" Biraz stand up biraz müzik olacak içinde, sonra onun bir Amerika bide Avrupa turnesi var. Ekim sonunda da kanal adı vermeyeyim ama tematik bir haber kanalı diyebilirim. Bir hafta kaldı anlaşma yapmamıza, yıllardır yapmaya çalıştığım, çok teklif geliyordu ama ben magazinin olmadığı bir şey yapmaya çalışıyordum. Birebir masa sohbeti içerisinde terapilerin, küçük dramaların olduğu televizyon programı başlıyor. Tek başıma yapacağım, ünlü bir konukla işte bu kişi sanattan,siyasetten, futbol dünyasından  olabilir . Onların iç dünyalarını çıkartıp, küçük oyuncaklarla yapacağız bunu, tasarım yaptık. Değişik bir format inşallah o yolunu bulacak. Ekim sonunda başlayacağız, Harbiye'den sonra gösterisini DVD yapacağız bide kitap çıkacak. Seneye de en son kitabım 'Üzümlü Kek' Cem Yılmaz'ın çok sevdiği desteklediği 'içinde olmak istiyorum' dediği bir kitap o da film olacak, onun çalışmaları başlıyor şimdi."  (DHA)

Fuar’da en sağlıklı stant

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.