Dolar 32,4967
%0.26
Euro 34,5773
%0.24
Altın 2.493,140
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IF Wedding genç tasarımcılara büyük fırsat

IF Wedding genç tasarımcılara büyük fırsat

IF Wedding Fashion İzmir’de, her yıl Gelinlik Tasarım Yarışması birincilerinin performans defilelerine yer veriliyor. Bu yıl gerçekleştirilecek olan defilede bahar rüzgarları esecek.

  • Ege Postası
  • 09.01.2017 - 11:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde gerçekleştirilecek olan IF Wedding Fashion İzmir - Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geri sayım başladı. IF Wedding Fashion İzmir, 7 - 10 Şubat 2017 tarihlerinde Fuar İzmir’de kapılarını 11. kez açmaya hazırlanıyor. Sektörün önemli markalarını İzmir’de buluşturan fuar kapsamında 8. kez organize edilen Gelinlik Tasarım Yarışması; yetenekli ve genç tasarımcılara, kendilerini sektöre tanıtmaları konusunda büyük fırsatlar sunuyor.

Bu yılın performans defilesi, yarışmanın geçen yılki birincisi Tuğçe Görgülü tarafından gerçekleştirilecek. Dikim çalışmalarını sürdüren Görgülü, kariyerinin ilk profesyonel defilesi için hazırlıklarına devam ediyor. Öte yandan finalde yarışacak olan 15 tasarım için genç tasarımcılar, dikim çalışmalarını sürdürüyor.

Hayaldi, gerçek oldu!

2016 yılının Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Tuğçe Görgülü yaklaşık bir yıldır hazırlıklarını yaptığı “Düş Bahçesi” koleksiyonunun performans defilesini 10 Şubat Cuma günü gerçekleştirecek. 8 abiye ve 20 gelinlikten oluşan 28 parçalık bu koleksiyon hazırlanırken ağırlıklı olarak ipek, şifon, üç boyutlu danteller, tül, jakarlı kumaşlar, saten ve kumaş manipülasyonları kullanıldı. Baharın üzerimizde bıraktığı hislerden ilham alınarak hazırlanan koleksiyonda, çiçek desenlerinin pastel tonlarla birleşmesi sonucu ortaya çıkan yalın ve güçlü ifade dikkat çekiyor. Görgülü, yarışmaya katılanlara bazı tavsiyelerde bulundu: “Gelinlik çizimleri tamamlandıktan sonra dikim aşamasında da aktif olarak çalışmak çok önemli. Kağıtta tasarladıklarımla dikim sonrası ortaya çıkan gelinlik birebir aynıydı. Hayalimdeki her şey gerçeğe dönüşmüş bir şekilde karşımdaydı. Bu titiz çalışmalarımın meyvesini Gelinlik Tasarım Yarışması’nda birinci olarak aldım. Katılanlara en büyük tavsiyem, gelinlik tasarımlarını kağıt üstünde bitirdikten sonra dikim aşamasında da bulunmaları böylece hayal ettikleri gelinliğe ulaşmaları kolaylaşır” dedi.

Sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir; dört gün boyunca modaya, ticarete ve birbirinden iddialı defilelere ev sahipliği yapacak. Fuar; T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.