Dolar 32,5700
%0.18
Euro 34,8735
%0.61
Altın 2.431,650
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhale danışmanlığı bana ne fayda sağlar'

İhale danışmanlığı bana ne fayda sağlar'

İhale danışmanlığı almak istiyor ancak bunun tam olarak ne sağladığını bilmiyorsanız, kısa bir briefing alarak, danışmanlığın temellerini atabilirsiniz.

  • Ege Postası
  • 25.12.2016 - 15:51

Birçok şirket tarafından üretilen malların, sunulan hizmetlerin ya da gerçekleştirilen yapım işlerinin en önemli alıcısı devletler olmaktadır. Öyle ki birçok şirketin neredeyse tek müşterisi konumunda devlet bulunmaktadır. Bir bakıma devlet kurumlarına sattığı mallarla, sunduğu hizmetlerle veya gerçekleştirdiği yapım işleriyle varlığını sürdüren çok sayıda şirket bulunmaktadır. 

Kamu kurumları ise yukarıda belirtilen alımlarını ihaleler yoluyla gerçekleştirdiğinden, bu ihalelerin ilanlarının takibi şirketler açısından zorunluluk arz etmektedir. İşte bu noktada danışmanlık şirketleri ortaya çıkmıştır. Sınırlı sayıda hukuk bürosu veya şirket tarafından sunulan bu hizmetler bir bakıma şirketlerin faaliyetlerini sürdürebilmesi ya da pazarını genişletebilmesi için önemli bir yere sahiptir. Hatta bu hukuk bürolarının, şirketlerin bir kısmı, hem yurtiçi hem de yurtdışı için bu hizmetleri sunabilmektedir. Bu şekilde şirketler faaliyet gösterdikleri ülke dışına da açılabilmekte ve pazarını genişletebilmektedir. Konuyla ilgili yerli ve yabancı çok sayıda şirkete hizmet veren Hakkakul Avukatlık Bürosu yetkilileri, çok sayıda Türk şirketini yurtdışındaki ihalelerle, projelerle tanıştırdıklarını ve bu alanda şirketlerin pazarlarını genişletmelerine yardımcı olduğunu vurguluyor. Bu durum da aslında konunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

yapan büroların, şirketlerin; ihaleleri takip dışında, ihale prosedürlerini ve süreçleri bilmesi de hizmetin kalitesini artıran hususların başında gelmektedir. Kamu tedarikçisi ve müteahhidi olan şirketlerin en önemli yardımcısı haline gelenşirketlerinin, önümüzdeki yıllarda da bu önemini devam ettireceği düşünülmektedir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.