Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki başkana Kılıçdaroğlu övgüsü

İki başkana Kılıçdaroğlu övgüsü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, İzmir ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanları’nı örnek gösterdi, “Kentlerini ranta teslim etmediler” dedi. İki başkana Kılıçdaroğlu övgüsü

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 11:53

İZMİR – Başkanlar zirvesinde, Çanakkale’de 26-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ‘Adalet Kurultay’ı üzerinden konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'ne olan inancını yineledi, ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri partisinin belediyelerinin FETÖ operasyonlarıyla karşılaştığını belirtirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan ve 5 yıl süren tarihi büyükşehir davasını örnek gösterdi. “Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu’na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskılar sonuçsuz kalmıştır” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Eskişehir, çölde bir vaha gibi. Bu Eskişehir'e Bursa'dan daha fazla turist geliyor. Eskişehir, Osmanlı'ya başkentlik yapmadı. Belediye başkanlarımız çalıştıkça onların üzerine yoğunlaşan baskıyı da biliyoruz. 15 Temmuz öncesi F Tipi yapılanmadan şikayet ederdik. Yereldeki hedefi CHP'li belediyelerdi. İzmir, Eskişehir belediyesine baskınlar yapıldı. Sandılar ki bir şeyler bulacaklar diye. Onların arkasında bugünkü iktidar vardı. O aramayı yapanların tamamı şu anda hapisteler. Bizim belediye başkanlarımız sokaklarda, caddelerde vatandaşla selamlaşıyorlar. O açıdan Yılmaz Büyükerşen ve Aziz Kocaoğlu'na F Tipi yapılanmanın yaptığı baskınlar sonuçsuz kalmıştır. Kenti, ranta ve rantiyeye teslim etmedi belediyelerimiz."

MAFYA BOZUNTULARI…

CHP Lideri, bu süreçlerde halkın belediye başkanlarına sahip çıktığını da vurgularken, "Mafya bozuntuları belediye başkanlarımıza saldırdılar. Halk belediye başkanımıza sahip çıktı. Rantla içli dışlı olanların önünde böyle bir saldırı yok, ama mafya ile mücadele edenlerin önünde her zaman bu riskler vardır. Bu risklerin önünde de CHP'li belediye başkanları vardır" dedi. 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere ilçe belediye başkanları da İzmir’den başkente akın etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.