Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki ilde FETÖ operasyonu 66 gözaltı

İki ilde FETÖ operasyonu 66 gözaltı

Denizli'de polis, FETÖ/ soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme sistemi 'Bylock'u kullanan 25 öğretmeni gözaltına aldı. Manisa'da, aralarında kurum müdürü, öğretmen ve doktorların da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Aydın'da 'Bylock' programını kullandığı belirlenen 15 kişi gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 12:57

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu sabah, 'Bylock' operasyonu yaptı. Denizli'de FETÖ yanlılarının darbe girişimi gecesi ve sonrasında iletişim kurduğu 'Bylock' sistemini kullandığı belirlenen 30 öğretmen hakkında gözaltına kararı verildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 25 öğretmeni evinde gözaltına alındı. 5 öğretmenin ise arandığı belirtildi. Gözaltına alınan öğretmenler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, evlerinde de aramalar yapıldı. 

Manisa'da FETÖ/PDY'den 26 gözaltı

Manisa'da, aralarında kurum müdürü, öğretmen ve doktorların da bulunduğu 26 kişi, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması sürüyor. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah yine operasyon yaptı. Aralarında kurum müdürü, öğretmen ve doktorların da bulunduğu toplam 26 kişi, gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı kişilerin daha önce mal varlıklarına tedbir konulduğu öğrenildi. Gözaltındakiler arasında 5 Ağustos'ta görevden alınan Çalışma ve İş Kurumu eski Müdürü Salim E., eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Y., Merkez Efendi Devlet Hastanesi eski başhekimi Dr. Sakıp E. ve aynı hastanede doktor Fatih H.'nin de bulunduğu öğrenildi.

Aydın'da 'Bylock' operasyonu 15 gözaltı

Aydın'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün haberleşme sistemi 'Bylock' programını kullandığı belirlenen 10 polis, 4 polis yakını ve 1 öğretmen gözaltına alındı. 

Aydın'da polis bugün, 'Bylock operasyonu' yaptı. Aydın'da FETÖ yanlılarının darbe girişimi gecesi ve sonrasında iletişim kurduğu 'Bylock' programı sistemini kullandığı belirlenen 10 polis, 4 polis yakını ve 1 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 

Aydın'da FETÖ şüphelisi 7 kişi adliyede

Aydın'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında 'cemaat ablası' olduğu öne sürülen kişilerin de bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. 

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen çarşamba günü Germencik ve Efeler ilçelerinde bazı adreslere operasyon düzenlendi. Aralarında FETÖ'nün 'cemaat ablası" olduğu belirtilen kişilerin de bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden kaçının cemaat ablası olduğu ise açıklanmadı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 7 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.