Dolar 32,5164
%-0.07
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.433,940
%0.44
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki kardeşin 'Adressiz' dramı

İki kardeşin 'Adressiz' dramı

İzmir’de maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen iki küçük kardeşin, okula olan özlemlerini çöpten topladıkları kağıtlara yazılar yazarak gidermeye çalışması yürekleri dağladı.  Anneleri öldü, babaları terk etti

  • Ege Postası
  • 09.02.2017 - 12:26

İzmir’in Karabağlar ilçesinde derme çatma bir barakada yaşam savaşı veren Yurdagül (55) ve Ali Toğa (63) çiftinin maddi imkansızlıktan dolayı okula gidemeyen torunları, çöpten topladıkları kağıtlarla eğitim aşkını gidermeye çalışıyor. Annelerinin hayatını kaybetmesi ve babalarının kendilerini terk etmesiyle babaannesi ve dedelerini anne-baba bilen ve onların ismini alan 6 yaşındaki Yurdagül ile 7 yaşındaki Ali, okula gitmek istiyor. Gözü yaşlı babaanneleri ise torunlarının ikametgah adresleri olmadığı için okula yazdıramadıklarını belirterek yetkililerden bir göz oda istiyor. 

Eşi Ali Toğa'nın yüzde 67 engelli raporu bulunduğunu, beynindeki hasar nedeni ile ara sıra yaşadığı hafıza kaybından dolayı çalışamadığını belirten Yurdagül Toğa, “Gelinim, büyük torunum bir haftalıkken bize bırakıp gitti. Çocuk 4 aylık olduğunda geri geldi. Öbür torunum doğdu. Sonra gelinimin annesi geldi, 'Kızım öldü' dedi, iki çocuğu da bırakıp 'Alın bakın' dedi. Ne ölüsünü ne dirisini duyduk. Herkes öldü diyor ama hiç görmedik. Kocam hastalandıktan sonra, 15 yıldır zor durumdayız. İki yetime bakıyorum. Kira verecek durumum, bakacak durumum kalmadı. Hiç gelirim yok yok. Barakada yaşıyoruz. Yetkililere, iş adamlarına sesleniyorum. Bize yardım eli uzatsınlar. Tek dileğim bir göz oda" dedi. 

SUYU CAMİDEN ALIYORUM

Bir gece, gelininin, kendilerini sokağa atması üzerine buldukları barakaya sığındıklarını anlatan Yurdagül Toğa, "Buradan geçerken gördük. Pisti, camiden su getirip temizledim. Kartonla kapladık. Bir battaniyeye torunlarımı sardık. Tuvaletim yok, suyum yok ama gidip camiden alıyorum” dedi. 

Torunlarının en büyük hayallerinin okula gitmek olduğunu, ancak ikametgah adresleri olmadığı için okula yazdıramadıklarını belirten gözü yaşlı babaanne, "Çocuklar okula gitmek istiyor, her gün ağlıyor. Kalem buluyor, çöpte kağıtları alıyor yazıyor. ‘Anne okula gideceğim’ diyor. Okula gidenlere bakıyor, imreniyor, ağlıyor. Adres yok, ‘adres getirin alalım’ diyorlar ama adressiz almıyorlar. Onun için gidemiyorlar” diye konuştu. 

Engelli eşi Ali Toğa da elektrik ve susuz yaşamaya çalıştıklarını, gece ise mum yaktıklarını söyledi. Yaşadıkları barakanın bir sahibinin çıkmasından ve kendilerini dışarı atmasından endişelenen Ali Toğa, “İki torun öksüz bunlar, doğduklarında üstümüze getirip atıp gittiler. Ne yapalım atalım m? Yetkililere sesleniyorum, bize yardım etsinler” dedi. 

6 yaşında okula gitmek için can atan küçük Yurdagül ise kendilerine arada bir yiyecek getiren bir genç çift sayesinde karınlarını doyurduklarını anlattı. En büyük isteğinin okula gitmek olduğunu belirten küçük Yurdagül, “Kalem, kitap istiyorum. Okula gittiğim zaman yazı yazarım. Başkalarını okula giderken güzel güzel görüyorum bende gitmek istiyorum. Banyo yapamıyorum ben, bir de yatağıma sokuluyorum bazen battaniye ile yatıyorum. İki tane battaniye örtüyorlar üşümüyorum, ısınıyorum” dedi. 

DOKTOR OLMAK İSTİYORUM
Okuyup doktor olmak istediğini belirten torun Yurdagül yürek burkan sözlerle yetkilere seslenerek şunları söyledi: 

“Bize yardım edin. Kardeşimle okula gitmek istiyoruz. Bizim oyuncağımız bile olmadı. Okuyup öğretmen ya da doktor olmak istiyorum. Yaşlı nineme, dedeme bakmak, iyileştirmek istiyorum. Onlar ölürse ben ağlarım.” (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.