Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki mahalle için flaş karar

İki mahalle için flaş karar

​İzmir'in çevre ilçelerinden Aliağa ve Bergama arasında paylaşılamayan iki mahallede başlayan tartışmalara noktayı İzmir Büyükşehir Belediyesi koydu. Bergama’nın Örlemiş ve Kızıltepe Mahallesi’nin Aliağa'ya bağlanma talebi Büyükşehir tarafından reddedildi. Bergama'dan ayrılmak isteyen o mahalleler için

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 10:12

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Toplam 137 mahalle sayısı ile İzmir'in en fazla yerleşim birimine sahip ilçesi Bergama'da iki mahallenin başlattığı hareket İzmir Büyükşehir Belediyesi engeline takıldı.

HALK OYU: EVET; MECLİS OYLAMASI: RET

Bergama’da yer alan Örlemiş ve Kızıltepe Mahallesi’nin, Aliağa İlçe Belediyesi sınırların katılmasına ilişkin konu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son meclis toplantısında masaya yatırıldı. Bergama ilçesi sınırları içerisinde bulunan Örlemiş Mahallesi ile Kızıltepe Mahallesi halkı, Aliağa’ya katılmak için geçtiğimiz yıllarda imza toplayarak referanduma gitti. Aliağa'ya bağlanabilmek için sandık başına giden Örlemişliler, 82 "hayır" oyuna karşı 152 "evet" oyuyla Aliağa'ya bağlandı. Kızıltepe'de ise vatandaşlardan 55'i "evet", 44'ü ise "hayır" oyu kullandı. Bu sonuçların ardından iki mahallenin Aliağa'ya bağlanma girişimleri Aliağa Belediye meclisinde onaylandı. Alınan karar da Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. İki mahalle halkının ısrarlı taleplerine Büyükşehir Belediyesi'nden vize gelmeyince süreç de tekrar başa döndü. Kararın belediye meclisinde reddedilmesiyle birlikte iki mahalle Bergama'da kaldı.

KOCAOĞLU: KÖYLERİN İŞİNİ BİZ YAPIYORUZ

Meclis toplantısında konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu işler akşam yatıp, sabah kalkmakla, kulis yapıp o ilçeden diğerine bağlanmak istemekle olmaz. Bunun böyle olması söz konusu değil. Bizim meclisimize yasal olarak geldi. Ne Aliağa Belediyesi ne Bergama Belediyesi köylerin işlerinin yüzde 95’ini yapmaz. Büyükşehir Belediyesi yapar. İl Özel İdaresi'nden alınan görevlerin yüzde 95’lik kısmı bizim tarafımızdan yapılır. Aliağa’ya bağlandığı zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi değişecek m? ‘O belediye başkanına kızdım buraya gideceğim’ demekle olmaz. Olmaması benim şahsi kanaatim... Bu konuda belediyeye verilen yetkinin kullanılması doğrultudadır. Belediye tasdik makamı değildir. Meclis iradesine sahip çıkmak zorundadır. ‘O muhtar böyle istedi, şu muhtar böyle istedi’ demekle bu işler olmaz, düzen kurulamaz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.