Dolar 32,3330
%0.16
Euro 35,1734
%-0.03
Altın 2.240,510
%-0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki rakip arasında sular durulmuyor: Bir oy dahi ona gitmesin

İki rakip arasında sular durulmuyor: Bir oy dahi ona gitmesin

CHP'de delege seçimi takvimi işlerken parti kulislerinde bölünme ve küçülme sesleri de yükselmeye devam ediyor. İzmir'de önceki dönem il başkanlığı yarışında karşı karşıya gelen  İl eski Başkanı ve Milletvekili Alaattin Yüksel ile Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar arasında suların durulmadığı ifade edildi. Delege seçimleri için isim yazan kişilere Bornova ilçe Başkanı Kavalar'ın "Bir Oy dahi Alaattin Yüksel'e gitmesin" talimatı verdiği iddia edildi. İki rakip arasında sular durulmuyor

  • Ege Postası
  • 26.09.2017 - 08:58

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP'nin kalesi İzmir'de parti içi bölünme ve çatlaklar kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Partide  delege seçimi nedeniyle küskünler grubu yeniden ortaya çıkarken delege seçimlerinin parti iç hesaplaşmaya dönüştüğü iddia edildi. 2015 yılında yapılan İl Kongresi'nde karşı karşıya gelen Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile İzmir eski Milletvekili ve tecrübeli İl eski Başkanı Alaattin Yüksel'in arasında esen soğuk rüzgarların delege seçimlerine yansıdığı ifade edildi. 

KIL PAYI KAYBETMİŞTİ

18 saat süren CHP İzmir İl 35. Olağan Kongresi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun desteklediği Alaattin Yüksel, geçerli sayılan 550 oy arasından 269, Nevzat Kavalar ise 281 oy almıştı. İki yıl önce yapılan İl Kongresinde 12 oy farkla İl Başkanlığı görevini üstlenen Yüksel'e İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da salona kolkola girerek destek vermişti. Yüksel 12 oy farkla İzmir İl Başkanı olmuş bir süre sonra istifa etmiş yerine şimdiki İl Başkanı Asuman Ali Güven geçmişti.

Kulislerde konuşulan iddialar arasında Bornova İlçe Başkanı Kavalar'ın özellikle delege listelerini yazan görevlileri uyardığı ve kesin talimat verdiği yer aldı. 

HEDEF ÖNCE İL SONRA TBMM

Kavalar'ın az farkla kaybettiği İl Başkanlığı nedeniyle bu kez çalışmaları daha  yakından takip ederek her aşamada müdahil olduğu ve kadın ve genç kotası konusunda muhalif olabilecek hiç bir isme yer vermemek için kendisini destekleyen isimlerin ailelerinden olan üyelerle çalışma ve bu kişileri delege yazdırmaya teşvik ettiği, böylece kontenjan doldurulduğu ifade edildi. Bu isimlerin ise daha önce partiye hiç gelmemiş yeni isimler olduğu belirtildi. İlçe Başkanı Kavalar'ın İl Başkanlığı ve milletvekilliği hedefleri için yoğun çalışma yaptığı da iddialar arasında. Bornova İlçe Başkanı Kavalar'ın verdiği iddia edilen talimatlar ise örgüt koridorlarında şu sözlerle aktarılıyor: "O taraftan kimseyi yazmayın. Bir oy dahi olsa Alaattin'e gitmesin." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.