Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Güven'den boykotçulara sert tepki

İl Başkanı Güven'den boykotçulara sert tepki

Bayraklı’da kendilerine ‘Bayraklı Halk Hareketi’ adını veren, muhalif isimlerin bir araya geldiği oluşumun bugün gerçekleşen delege seçimlerine katılmamaları için üyeleri telefonla arayıp, mesaj göndermelerine İl Başkanı Asuman Ali Güven'den sert tepki geldi.  Güven, Bayraklı Halk Hareketi’nin bu tutumunun ‘disiplin suçu’na girdiğini belirtti. İl Başkanı Güven'den boykotçulara sert tepki

  • Ege Postası
  • 15.10.2017 - 15:06

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Bayraklı’da kendilerine ‘Bayraklı Halk Hareketi’ adını veren, muhalif isimlerin bir araya geldiği oluşumun, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’i delege seçimleri sürecindeki davranışları nedeniyle partilerinin il başkanlığına şikayet edecekleri ve disipline verilmesini talep edecekleri şeklindeki açıklamalarının ardından bugün gerçekleşen delege seçimlerine katılmamaları için üyeleri telefonla arayıp mesaj göndermelerine İl Başkanı Asuman Ali Güven'den sert tepki geldi. 

HOŞGÖRÜ VE TOLERANSIN BİR SINIRI VAR 

Bayraklı mahallelerindeki seçimi boykot ettikleri ve üyeleri de bu yönde davranmaları için telefonla aradıkları belirtilen Bayraklı Halk Hareketi’nin bu tutumunun ‘disiplin suçu’na girdiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, durumu yerinde tespit etmek için beraberinde il yönetim kurulu üyeleri Şirin Akgül, Metin Güler ve İsmet Basmacı ile birlikte Bayraklı’ya gidip yerinde incelemelerde bulundu. 

ESAS ONLARIN YAPTIĞI DİSİPLİN SUÇU 

Boykot çağrısının disiplin suçu olduğunu vurgulayan İl Başkanı Güven,  hoşgörü ve toleransının bir sınırı olduğunu vurgulayarak, “Bu arkadaşları isim isim bilmiyorum. Korsan bir anlayışla yapılmış bir tavır. Bunlar yanlış. Partimize ve partililerimize yakışmaz. Müsaade etmeyeceğiz. Hoşgörü ve toleransın sınırı var. Sürdürürlerse ve bu anlayışı devam ettirirlerse parti gereken önlemleri alır ve gerekeni yapar. En az bir uyarı cezaları almaları gerekir. Seçimleri protesto çağrısı, telefon etmek ve mesaj göndermek disiplin suçudur. Ciddi disiplin suçudur. Ama biz tabi ki arkadaşlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Önce uyaracağız. Protesto etmek, sandıklara gitmeme çağrısı yapmak asıl suç. Elbette ki varsa bir sıkıntı tabi ki şikayet edebilirler, başvurabilirler. Kendilerini haksız duruma sokuyorlar bu hareketleriyle. Esas onların yaptığı disiplin suçu” açıklamasını yaptı. 

BOYKOT ÇAĞRISI ÇİRKİN, TÜZÜK İHLALİNE DE GİRER 

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, seçimi boykot çağrısını ‘çirkin’ olarak nitelendirdi ve  partilerine zarar verdiğini söyledi: 

“İl yönetim kurulu üyeleriyle beraberim. Şirin Akgül, Metin Güler ve İsmet Basmacı var yanımda. Şu anda Manavkuyu Mahallesi’ndeyiz. İlçe başkanı da yanımda. Hep beraber durum değerlendirmesi yaptık. Boykotun herhangi bir etkisi yok. Ayrıca bu tip boykot çağrısı çok yanlış tavır. Çirkin davranışlar. Tüzük ihlaline de girer. Disiplinlik olaylar bunlar aslında. Bu tip arkadaşların bu tip eylemlere çağrı yapması partimizin kamuoyunda zarar verilmesi amacı taşır. Bu arkadaşları uyarmamız lazım. Bir daha bu tip davranışlar içine girmemesi lazım. Abartı var. Etkili bir tavır ve eylem yok. Birkaç kişinin yaptığı bir şey bu. Üstelik üyelerden ters teper. Nitekim, bir partili bayan arkadaşım, ‘Aradılar beni, seçime katılma’ diye. İsim vermediler. Seçime gitmeyecektim ama kararımı değiştirip, oyumu kullanmaya geldim.”

BOYKOT TUTMADI, TAM TERSİNE KATILIM GAYET GÜZEL 

Muhaliflerin boykot çağrısının tutmadığını ve katılımın yüksek olduğunu gözlemlediğini aktaran Başkan Güven, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

“Manavkuyu mahallesindeyim. Boykotun etkisi var mı, boykot var mı diye. Tam tersine katılım gayet güzel. İnsanların yüzü gülüyor. Güzel bir havada, demokratik  bir şekilde delege seçimleri yapılıyor. Hiçbir sıkıntı yok.Bana gelip de ‘delege seçimlerinde yanlışlık, haksızlık yapılıyor’ diyen de yok. Tam tersi,çok demokratik bir ortamda yapılıyor seçim. Kadın ve genç arkadaşlarımız ağırlıklı olarak burada. Oy kullandıktan sonra gitmeyip konuşuyorlar, çok hoş bir ortam var. Bayraklı örgütünü kutluyorum. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. “

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.