Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanlığı itirazlar için düğmeye bastı

İl Başkanlığı itirazlar için düğmeye bastı

Delege seçimleri öncesi askıya çıkan listelere itirazlar, yönetim kurulu toplantısında görüşüldü.  İl Başkanı Asuman Ali Güven'in önerisi ile itirazların görüşülmesi için  yönetim kurulunda bulunan  avukatlardan oluşan üç kişilik bir komisyon kuruldu. Delege seçimleri öncesi kritik toplantı

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 20:54

EGEPOSTASI-CHP kongre sürecini sürdürürken İzmir İl Örgütü olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.İl yöneticileri mahalle delege seçimleri, partideki genç ve kadın kotası, kucaklayıcı listeler oluşturulması noktasında önerilerde bulundu. Bir süredir gündemde olan delege seçimi listelerine itirazlar için de komisyon oluşturuldu. 

İLÇE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI KARARI

Toplantıda yönetim kurulu üyeleri, mahalle delege seçimlerinin gerçekleşeceği tarihlerlerin belirlenmesi için öneride bulundu.  Önümüzdeki günlerde ilçe başkanlarıyla bir araya gelinmesi konusunda fikir birliğine varan yönetim kurulu üyelerinden bazıları, mahalle delege seçimlerinin Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında gerçekleşmesi görüşünü öne attı. Böylelikle bayrama denk gelen mahalle delege seçimlerine bir hafta ara verilecek.

GELEN İTİRAZLAR İÇİN KOMİSYON KURULDU

İlçelerden gelen itirazların görüşülmesi için oluşturulan komisyona İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Yönetim Kurulu üyeleri İrfan Can ve Esin Doğan seçildi. Komisyon üyeleri yapacakları incelemeden sonra rapor hazırlayacak ve buna göre il yönetim kurulu itirazlarla ilgili kararını verecek.

TOPLANTIDAN KISA KISA NOTLAR

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın yeğeninin vefatının il başkanlığı tarafından mesajla örgüte duyurulmaması eleştirildi. Bu konuyu yönetim kuruluna taşıyan İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'ün, il başkanlığının tavrını eleştirdi. Akgül'ün "Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'ın yeğeni vefat etti. Ancak İl Başkanlığımız mesaj atmıyor. Yoksa parti dışarıdan mı yönetiliyor" diye tepki gösterdiği öğrenildi.

ARSLAN'DAN STK ÖNERİSİ

Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan'ın, yönetim kurulu toplantısında, yapılacak delege seçimleri için "Bir genelgeyle, STK temsilcileri ve partili muhtarların da delege yazılmasını sağlayabiliriz. Bu şekilde sivil toplum örgütlerini de örgüte dahil etmiş oluruz" dediği  öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜ: BAŞKANI UYARMAK LAZIM

Dün katıldığı bir radyo programında İl Yönetim Kurulu Üyesi Utku Gümrükçü'nün ilçe başkanı olduğu dönemle ilgili eleştirilerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın sözleri de toplantıya taşındı. Bununla ilgili konuşan Gümrükçü,  "Başkanın bu söylediklerini ciddiye almıyorum, üstüme de almıyorum. Hani parti birliğine  bütünlüğüne zarar vermeyelim  diye konuşuyoruz ya, böyle bir hassasiyetimiz var, daha delege seçimlerine 2 ay kala, adayını açıklıyor. Diğer arkadaşları töhmet altında bırakıyor, AKP ile iş tutuyorlar gibi açıklamalar yapıyor. Bu başkanın bu konuda uyarılması gerekiyor" dediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.