Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe başkanına tepki: Kime itiraz edeceğiz'

İlçe başkanına tepki: Kime itiraz edeceğiz'

CHP Parti Eğitmeni Tülay Bayır Güzelbahçe ilçe Başkanı Kazım Çam'ın üyelere attığı destek  "Beyaz listeyi destekleyin" mesajını sosyal medya üzerinde eleştirdi. Bayır'ın mesajının altından İl Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Çırçır "Hiç etik değil" açıklaması yaptı. Parti eğitmeninden İlçe Başkanı'na tepki

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 10:45

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Örgütü dün delge seçimlerine start verdi. 10 ilçede yapılan delege seçimlerinde mahalle delegesi olabilmek için adaylar üyelerden oy istedi. Sandık başına giden üyeler kendilerini temsil edecek ilçe yöneticilerini seçecek temsilcileri belirledi.

MESAJ İLÇEYİ KARIŞTIRDI, İL YÖNETİCİSİ DESTEKLEDİ

Önceki hafta seçim yapma kararını ilk alan ilçe olarak gündeme gelen Güzelbahçe'de Başkan Kazım Çam'ın üyelere attığı "Beyaz listeyi destekleyin" mesajı ilçede tepkilere neden oldu. Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi de olan, parti eğitmeni, Tülay Bayır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İlçe başkanı delege seçimlerinde tarafsız olmalıdır.Üyelere şu listeyi destekleyin diye mesaj çekmemelidir" dedi.

Bayır'ın  mesajının çok sayıda destek aldığı görülürken İl Yöneticisi Pınar Çırçır'ın yazdığı yorumlar dikkat çekti. Çırçır "Malesef hiç etik değil. İlçe başkanı iki tarafın da başkanıdır. Böyle bir demokratik yarışta taraf tutmasi etik değildir" dedi.

"LİSTEYİ HAZIRLAYANA NASIL İTİRAZ EDECEĞİZ"

Parti Eğitmeni Bayır, Çırçır'ın yorumu üzerine tüzükten ilgili maddeleri paylaştı. Bayır yorumlarında  listeyi ilçe başkanının hazırlaması halinde nasıl itiraz edeceklerini  sordu.

Bayır "Yönetmelik der ki 'İlçe başkanı bu oylamanın yapılması için gerekli her türlü önlemi alır. İlçe başkanı yaptığı açıklamada 'ilçenin hazırladığı beyaz liste kazandı' diye açıklama yaparsa MADDE 12- Seçime ve sonucuna tüzüğün 51. maddesine uygun olarak yazıyla itiraz edilebilir. İlçe yönetim kurulu itirazları beş gün içinde inceler ve karar verir. Karara karşı itirazcı ve ilgili üye beş gün içinde il yönetim kuruluna itiraz edebilir. İl yönetim kurulu itirazı beş gün içinde inceler ve karar verir. Bu karar kesindir. İtiraz, işlemlerin yürütülmesini durdurmaz. (Tüzük Md.51). Yönetmelik gereği ben önce itirazımı ilçe başkanlığına yapmam gerekiyor, ilçe başkanı ve yönetimin hazırladığını söylediği listeye ben nasıl itiraz edeceğim'" dedi.

İl Yöneticisi Çırçır ise  Bayır'ın haklı olduğunu ifade ederek "Bu konuda çok haklısınız adaleti önce kendi içimizde sağlamalıyız" yanıtı verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.