Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5638
%0.2
Altın 2.497,500
%0.58
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe belediyeleri vatandaşın yüzünü güldürdü: Suda indirim müjdesi!

İlçe belediyeleri vatandaşın yüzünü güldürdü: Suda indirim müjdesi!

Geçtiğimiz ay suya gelen yüzde 10'luk zammın ardından faturaları yükselen İzmirlilere ilçe belediyelerinden sevindiren haber geldi. Ocak ayı itibarı ile içme suyu kullanım ücretleri ile birlikte tahsil edilen katı atık bedellerinde yüzde 15 oranında indirime gidildi. İlçe belediyeleri vatandaşın yüzünü güldürdü

  • Ege Postası
  • 20.01.2017 - 11:44

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 1 Ocak 2017 itibarı ile yürürlüğe giren zamlı yeni su tarifesi bu yıl da kentte çeşitli tartışmalara yol açarken, vatandaşların tepkisine kulak veren ilçe belediyeleri İzmirlileri sevindiren bir kararın altına imza attı.

KATI ATIK ÜCRETLERİNE YÜZDE 15 İNDİRİM

Ocak ayı itibarı ile birlikte evsel katı atık transfer ve bertaraf tarifesinde değişikliğe gidildi. Çevre kanunu gereği ilçe belediyeleri tarafından belirlenen ve su faturaları ile birlikte tahsil edilen katı atık ücretlerinde yaklaşık yüzde 15'lik indirime gidildi. Geçtiğimiz yıl metreküp başına 1,66 lira olarak tahsil edilen ücretler Ocak itibarı ile 1,42 liraya düşürüldü. Buna göre konut tarifesinde suyun metreküp birim fiyatına 36 kuruş daha fazla ücret ödeyen İzmirliler, ilçe belediyelerinin bu hamlesiyle birlikte faturalarında metreküp başına 24 kuruş daha az ücret ödeyecek.

İLKÇE BELEDİYELERİNDEN VATANDAŞI SEVİNDİREN HABER

İlçe belediyelerinin talebi doğrultusunda İZSU Genel Müdürlüğü'nce su faturalarında tahsil edilen ücretler yapılan değişiklik ile birlikte metropol ilçelerdeki konut tarifelerinde 1,66 TL'den 1,42 TL'ye çekildi. Tire, Kiraz, Kınık, Kemalpaşa, Beydağ, Bergama gibi atık transfer ve bertaraf hizmeti yapılmayan çevre ilçeler ile Çiğli'de ise katı atık ücretleri bu yıl da değişmedi ve yine 50 kuruş olarak belirlendi. Konut dışı kullanımlarda ve resmi dairelerde ise ücretler 6,29 TL'den 5,51 TL'ye düşürüldü. Sanayi tesisleri, hastane, okul ve turistik tesislerde suyun metreküp ücretine ek olarak alınan bedeller ise 3 lira 88 kuruş indirimle 27,55 TL'ye düşürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.