Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçeyi karıştıran mesaj

İlçeyi karıştıran mesaj

CHP Selçuk’ta iptal edildiği mesajla duyurulan Atatürk Mahallesi Delege seçimleri ortalığı karıştırdı. Belediye Eski Başkanı Vefa Ülgür “İptal kararı kesinleşmeden mesaj atıldı” diyerek İl Başkanlığına itirazda bulundu Eski başkan itiraz için il binasına geldi

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 15:39

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Selçuk İlçe Örgütü’nde yapılan mahalle delege seçimlerine gelen itirazların değerlendirildiği İlçe Yönetim Kurulu toplantısında Atatürk Mahallesi Delege Seçimleri’nin iptal edildiği ve Pazar günü tekrarlanacağı üyelere çekilen bir SMS ile duyuruldu. Ancak üyelere atılan mesaj örgütü karıştırdı.

CHP’li Selçuk Belediye Eski Başkanı Vefa Ülgür konuyla ilgili sabah saatlerinde sosyal medyada yaptığı paylaşımla atılan mesajın tüzüğe uygun olmadığını vurguladı. Atatürk mahallesinde yapılan seçimlere itirazlar olduğunu ve ilçenin de bu itirazları kabul ederek il yönlendirdiğini kaydeden Ülgür yazdığı sosyal medya mesajında seçimin tekrarlanmasının şu anki haliyle tüzük ve yönetmeliklere göre mümkün olmadığını vurguladı.

İPTALİN KABULÜ DOĞRU AMA…

Ülgür mesajında “CHP Selçuk İlçe Örgütünün 10 Ekim Salı günü(bugün) saat 17.50’de Atatürk Mahallesi delege seçimlerinin itirazlar sonucu iptal edildiği ve 15 Ekim 2017 Pazar günü 09.00-17.00 saatleri arasında yeniden yapılacağı şeklindeki mesajı ile ilgili olarak, Atatürk Mahallesi seçimlerine birkaç partilimiz tarafından itiraz edildiği doğrudur. İlçe Başkanlığından aldığım bilgiye göre bu itirazlar İlçe başkanlığınca kabul edilmiştir. İlçe Yönetim Kurulunun bu kararı 5 gün içerisinde İl Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilip kesin olarak karara bağlanacaktır. İl yönetim Kurulunun kesin olarak vereceği kararı beklemeden ilçe başkanlığınca böyle bir açıklama yapılması hatalıdır. Kaldı ki Parti Tüzüğümüze göre yapılan itirazlar birkaç delegenin seçimine neden olan oy pusulaları ile ilgili olduğu için itirazlarda o pusulaların yeniden incelenmesi ve değerlendirilmesi söz konusu olacaktır. Dolayısıyla seçimlerin tekrarlanma ihtimali Tüzük ve Yönetmeliklere göre mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANLIĞINA İTİRAZ ETTİ

Gün içinde İl Başkanlığına gelen Ülgür, İl Başkanlığına Atatürk Mahallesi Delege seçimlerinin iptaliyle ilgili gelen karara itiraz etti. Ülgür’ün mesaj konusunu da İl Başkanı Asuman Ali Güven ile görüştüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili İl Başkanlığına gelen bir diğer isim İlçe Başkanı Hasan Uysal olurken, görüşmeyle ilgili detay paylaşılmadı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.