Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk sahne deneyimlerinde ustaları aratmadılar

İlk sahne deneyimlerinde ustaları aratmadılar

Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu’ndan iki muhteşem gösteri

  • Ege Postası
  • 19.04.2016 - 10:33

Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun amatör tiyatrocuları, 7 aylık eğitimlerinin ardından ilk gösterilerinde tiyatro severlere keyifli bir gün yaşattı. Eylül ayından bu yana Buca Belediyesi’nin açtığı tiyatro kursunda ücretsiz eğitim alan Buca’nın amatör tiyatrocuları, gösterdikleri başarılı performansları ile usta tiyatrocuları aratmadı. Tiyatro Topluluğu’nun yetişkin grubu ‘Bavul’ adlı gösterileri ile izleyenlerin karşısına çıkarken, gençlik grubu ise ’Scapin’in Dolapları’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Tiyatro eğitmeni Gülin Bakkaloğlu’nun yönettiği ve D.E.Ü Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda sahnelenen iki gösteri de tiyatro severlerden tam not aldı.

Buca’nın amatör tiyatrocuları, ilk gösterilerinde usta tiyatroculara taş çıkarttı. Buca Belediyesi’nin açtığı ücretsiz tiyatro kursunda 7 aylık eğitimlerinin ardından ilk sahne deneyimlerini yaşayan amatör tiyatrocular, başarılı performansları ile tiyatro severlerden tam not aldı.

D.E.Ü Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda sahnelenen ilk gösteride Buca Belediyesi Tiyatro Topluluğu gençlik grubu, Moliere'in başyapıtlarından ‘Scapin'in Dolapları’ oyununu Bucalı tiyatro sevenler için sahneledi. Zeki ve kurnaz uşak Scapin’in, efendilerini oyuna düşürerek kuklaya çevirmesini anlatan komedi türündeki oyun, tiyatro severlere kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Buca’nın genç tiyatrocuları, başarılı performansları ile izleyenlerden tam not aldı.

Buca’nın genç yeteneklerinin ardından yetişkin grubu  ‘Bavul’ adlı gösterileri ile izleyenlerin karşısına çıktı. Performansları ile usta tiyatrocuları aratmayan amatör tiyatrocular da başarılı bir performans ortaya koydu. Sam Bobrick’in yazdığı ve seyahat dönüşü havaalanında bavulları karışan bir kadın ve erkek arasında başlayan ilişkinin komedi örgüsü içinde işlendiği oyun, Bucalı tiyatro severlere keyifli anlar yaşattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.