Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk seyahatinde İzmir'e geldi

İlk seyahatinde İzmir'e geldi

Kruvaziyer turizminin dev şirketlerinden Carnival Corporation'un bünyesindeki Amerikan Silversea şirketinin 596 yolcu kapasiteli yeni gemisi Silver Muse, İzmir Limanı'na demir attı. 60 gün önce Cenova'dan denize indirilen lüks gemi, dünyada yaptığı ilk seyahatinde İzmir'e de geldi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2017 - 16:17

466 yolcu, 409 gemi personeli olmak üzere, 875 kişiyi İzmir Limanı'na getiren lüks gemi, Atina'da yolcu değişimi yaparak 17 Mayıs'ta tekrar İzmir'e gelecek. Ağırlıklı olarak Amerikan, İngiliz, Alman ve Avustralyalı turistleri İzmir Limanı'na getiren geminin yolcularının büyük bölümü şehir merkezini gezerken, 2 otobüse binenler ise Bergama'ya gitti.

Kruvaziyer turizmini yeniden canlandırmak için çalıştıklarını belirten Demirtaş, "Kruvaziyeri turizmini canlandırmak için yoğun çaba gösterdiğimiz bir dönemde, dünyada yaptığı ilk seferinde üst segmente hitap eden bir kruvaziyerin İzmir'e gelmesi bizim için umut verici. Silver Muse, 17 Mayıs'ta Atina'da yolcu değişimi yaparak tekrar İzmir'e gelecek. Önümüzdeki dönemde ve 2018 yılında da programına İzmir'i alması için çalışmalarımızı başlattık. 17 Mayıs için ayakbastı talebinde bulundular, bu ücreti Odamız karşılayacak. Bundan sonraki süreçte de İzmir Limanı'na gelen kruvaziyer yolcularının ayakbastı ücretlerini ödeyeceğiz" dedi.

Kruvaziyer turizminde 2015 yılı sonundan bu yana yaşanan düşüşün sona ermesi ve gemilerin dümenlerini yeniden İzmir'e kırması için görüşmelere devam ettiklerini ifade eden Demirtaş, "İzmir'e gelen gemilerin ve turistlerin memnuniyeti ve olumlu söylemleri de bize destek olacaktır. Biz yine Türkiye ve İzmir'i anlatmaya devam etmeliyiz. İzmir,10 bin yıllık bir şehir, tarihi çarşısı Agorası, Kalesi ile Kordon'un görülmesi, yürüyerek gezilmesi daha önce gelen ve sayıları 550 bine ulaşan kurvaziyer yolcularını mutlu etmişti. Dolayısıyla bu potansiyel her zaman var" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.