Dolar 32,4339
%-0.16
Euro 34,7540
%-0.62
Altın 2.436,080
%-0.01
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmar krizinde son sözü Büyükşehir söyledi

İmar krizinde son sözü Büyükşehir söyledi

İzmir’de yatırımcıların gözdesi haline gelen ve gökdelen inşaatlarını yükseldiği Yeni Kent Merkezi olarak adlandırılan Alsancak Liman Arkası ile Salhane bölgesini ilgilendiren plan çıkmazı nihayet çözüme kavuştu. İmar krizinde son sözü Büyükşehir söyledi

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 19:39

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Başkan Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen Mart ayı ilk meclis toplantısında tartışmalara yol açan plan krizi çözüme kavuştu. Yatırımcıların gözdesi haline gelen ve gökdelen inşaatlarını yükseldiği yeni kent merkezi olarak adlandırılan Alsancak Liman Arkası ile Salhane bölgesini ilgilendiren plan çıkmazı da bu gelişmeyle birlikte sona ermiş oldu.

Meclis toplantısında oylamaya sunulan yeni kent merkezine ait imar planı notları karara bağlandı.

KONAK'IN REDDETTİĞİ PLANLARA BÜYÜKŞEHİR'DEN ONAY

Mahkemeye taşınan ve yargının iptal kararının ardından revize edilen bölgeye ait kritik plan notları önceki ay Konak Belediyesi tarafından reddedilmiş ve gözler bu gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne çevrilmişti. İlçe belediyesi tarafından reddedilen planlarla ilgili son sözü söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, meclis toplantısında oybirliği ile alınan kararla birlikte imar düğümüne de noktayı koydu.

MESLEK ODALARININ İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

Diğer yandan, kentin yükselen yıldızı Bayraklı ve Konak ilçelerindeki yatırımların kaderini tayin edecek Manhattan planlarıyla ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı. Meclis toplantısında kentteki meslek odalarının yeni planlara dair sunduğu itirazlar da karara bağlandı. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin söz konusu planlara dair itirazları belediye meclisi tarafından reddedildi. İmar yetkisini kullanarak Konak'ta reddedilen değişikliği onayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, plan notlarını askıya çıkartacak ve planlar da kesinlik kazanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.