Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce: Genel Başkanlığa aday olacağım

İnce: Genel Başkanlığa aday olacağım

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2017 - 23:30

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtlayan İnce çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce, yeterli imza toplayabilmesi halinde Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı.

İnce, daha önce de Kılıçdaroğlu’na karşı yeterli imzayı toplayıp aday olmayı başarmıştı.

İnce, Kılıçdaroğlu’nun imza yeter sayısına bakmadan kurultay kararı alması gerektiğini söylerken, ”Parti içinde Saray’dan talimat alanlar var” iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Olağanüstü kurultay için ne gerekiyor'

CHP Tüzüğü’ne göre, üst yönetimin kararıyla ya da kurultay delege tam sayısının beşte birinin imzasıyla olağanüstü kurultay toplanabiliyor. Kurultayın seçimli olması içinse, son kurultay göz önüne alındığında, 1275 delegenin 650’sinin imzası gerekiyor.
Olağanüstü kurultay isteğinin usulüne uygun olarak parti yönetimine ulaştırılmasından başlayarak, en geç 45 gün içinde, yetkili yönetim birimince kongre toplanması ve bu toplantının da 15 gün önce usulüne uygun olarak duyurulması gerekiyor.

Tüzüğün 15’incimaddesi şöyle:

“Parti Meclisinin kararı veya kurultay üyelerinin tam sayısının en az beşte birinin onbeş (15) günlük süre içinde noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine Kurultay, Genel Başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Genel Başkan da gerekli 15 gördüğünde, Kurultayı olağanüstü toplantıya çağırır. Birden fazla çağrının bulunması halinde, Genel Başkan bu çağrıları birleştirebilir. Birleştirilerek yapılan olağanüstü kurultay çağrısının gündeminde, her çağrının gündemi ayrı ayrı yer alır ve ayrı ayrı oylanır. Olağanüstü kurultayın gündemi isteyenlerce düzenlenir. Olağanüstü kurultayın yalnız gündemdeki konular görüşülür. Seçim yapılamaz. Ancak, Genel Başkan gündeme seçim maddesi koyabilir. Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı, üye tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise, gündeme güvenoyu ve seçim maddesi konulabilir. Olağanüstü kurultay en az 15 gün önce ilgililere duyurulmak koşulu ile en geç 45 gün içinde yapılır”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.