Dolar 32,4774
%0.5
Euro 35,0075
%-0.16
Altın 2.328,740
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnci bebek 106 gün sonra ana kucağında

İnci bebek 106 gün sonra ana kucağında

1340 gram ağırlıkla dünyaya geldikten 4 gün sonra tümörü alınınca vücut ağırlığı 580 grama düşen İnci bebek, 106 gün sonra yoğun bakımdan çıkarak evine, anne ve babasına kavuştu

  • Ege Postası
  • 01.08.2017 - 06:28

Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'de kendinden büyük tümörle henüz 6 aylık dünyaya gelen Selim ve Didem Altıntaş çiftinin kızı İnci Sare Altıntaş, 106 gün sonra anne kucağıyla tanıştı. Tedavi gördüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu olan minik İnci, artık anne ve babasıyla birlikte uyuyacak. Doğum öncesi onlarca doktorun "aldır", "ameliyat masasında kalırsın", "Sen kurtulsan kızının şansı çok düşük" dediği ancak kızına olan inancını bir an olsun bırakmayarak İnci'yi dünyaya getiren anne Didem Altıntaş, "Tarif edilmez bir duygu. Yaşadığım o zorlu süreç film şeridi gibi gözümün önünden geçti. İnci'mle birlikte uyuyup uyanmak çok güzel bir his olacak" dedi.

İnci Sare Altıntaş, anne rahmindeki 6. ayında kendinden büyük tümörle dünyaya 'merhaba' dedi. Doğumdan 4 gün sonra İnci bu kez tümörün alınması için bıçak altına yattı. Tümörün tamamı alındığında İnci'nin ağırlığı 1340 gramdan 580 grama düştü.

Minik kalbi duran ve yeniden çalıştırılan İnci, mücadeleyi bırakmadı ve hastanede yoğun gözlem altında her geçen gün daha da güçlendi. İnci'ye başından beri inanan anne Didem ve baba Selim Altıntaş, sonunda 106 gün sonra "pırpır" dedikleri minik kızlarına kavuştu.

"KAPIDA AĞLADIM"

Kızını doğurduktan sonra kucaklayamamanın bir anne için çok kötü bir duygu olduğunu söyleyen anne Altıntaş, "Son bir hafta artık sabredemez hale gelmiştim. En son hastanenin kapısında, 'Dayanamıyorum. Kızımı alıp gitmek istiyorum' diye ağlamaya başlamıştım. Ertesi gün ise bana müjdeli haberi verdiler. Kızımı 4 gün sonra taburcu edeceklerini, İnci taburcu olana kadar onunla birlikte kalabileceğimi söylediler" diye konuştu.



"HADİ AL KUCAĞINA"

Didem Altıntan, en mutlu hissettiği anın doktorların kendisine, "Bebeğini artık kucağına alabilirsin" sözü olduğunu söyleyerek, "Doktorlar kuvözün yanına bırakıp 'Hadi artık alabilirsin kucağına' dediğinde ne yapacağımı bilemedim. Hatta bir süre bakakaldım.

Ama sonra ikimizin de birbirimize hasret olduğunu düşünerek hemen kokusunu içime çektim" dedi. İnci'nin 3.5 aylık olduğunu söyleyen Didem Altıntaş, "Yaşaması bile mucize denilen kızımız 3.5 aylık oldu. Dünyaya geldiğinde tümör alındıktan sonra 580 gram kalmıştı. Şimdi 2 bin 50 grama ulaştı.

Yaşına göre hızlı çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Rüyada gibiyiz. Şimdi esas mücadele şimdi başlıyor. İnci hala çok küçük olduğu için oldukça hassas.

Onun hastalanmaması için elimizden geleni yapacağız. Doktor kontrollerini de ihmal etmeyeceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.