Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşadamları Ticaret Köprüsü’nde buluştu

İşadamları Ticaret Köprüsü’nde buluştu

EGİAD Ticaret Köprüsü, iş dünyasına örnek olmaya devam ediyor. EGİAD üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla oluşturulan söz konusu etkinliğe bu yıl da katılım yüksek oldu.

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 14:18

5.’si gerçekleştirilen organizasyona, TÜGİK’e (Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu) bağlı dernekler de katılım gösterdi. İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmayı ve bu uygulamaları hayata geçirmeyi amaç edinen genç işadamları, ‘EGİAD 5. Ticaret Köprüsü’ etkinliğinde bir araya geldi.

EGİAD’ın 5. kez düzenlediği ve Türkerler Holding Mahall Bomonti İzmir Projesinin sponsor olduğu organizasyon, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasını da buluşturdu. Swiss Otel’de gerçekleşen organizasyona 100 ün üzerinde işadamı katıldı. Bu yıl 5.sini düzenlenen etkinlik, genişletilerek TÜGİK’e (Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu) bağlı dernekler de katılım gösterdi. İş dünyasının birbiriyle tanıştığı ve iş bağlantısı kurduğu toplantı, tüm Türkiye’deki sivil toplum örgütlerine örnek oldu. EGİAD, üyelerinin en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla “EGİAD Ticaret Köprüsü" başlığı altında “Speed Dating- Hızlı Tanışma" olarak da bilinen organizasyon sayesinde birçok iş bağlantısına ve ortaklığa da zemin yaratıldı. Ege iş dünyasındaki canlanmayı arttıracak söz konusu organizasyonda EGİAD olarak üyeler arası ve diğer iş ortaklarıyla ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusuna önem verildiği vurgulandı. Organizasyonda açılış konuşması yapan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, rekabet ve iş modellerinin hızla değiştiği, yeni ve yenilikçi sistemlerin her geçen gün iş yaşamını farklı boyutlara taşıdığı bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, bu süreci en iyi şekilde değerlendirmenin yolunun bağlantıdan geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Sosyal ağların daha çok digital ortama taşındığı günümüzde yüzyüze, doğrudan iletişimin gücü ve etkisi aslında hala çok önemli. Günümüzde iyi bir network’ü olmayan bir girişimci ve yatırımcının iş hayatında hayatta kalması mümkün değil. Sosyal sermaye bir iletişimci için iş hayatına atılırken olmazsa olmaz kriterlerin başında geliyor. Sosyal sermayemle neler yapabilir, hangi kapıları açabiliri? Kimlerle ilişkideyi? Kimler beni tanıyo? Tüm bu soruların cevabı kişinin mevcut durumunu net bir şekilde görmesini sağlıyor. Kuvvetli bağlantıları olan bir girişimci çok daha etkili olabilir ve ihtiyaç duyduğu an bağlantılarından destek alabilir. Ancak en önemli konu desteğe ihtiyaç olduğu zaman önceden hazır bir network'ün olabilmesini sağlamaktır. Bunun için de daha ihtiyaç olmadan insanlarla ilişki kurmak, geliştirebilmek ve canlı tutabilmek gerekir. Biz de tam bu noktada devreye giriyoruz. Burada üyelerimizi biraraya getirerek, bir ağ oluşturarak onların birbirlerine ihtiyaç duyacakları zamana ön hazırlık oluşturuyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.