Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşaret diliyle tiyatro oyunu

İşaret diliyle tiyatro oyunu

İZMİR Engelsiz Sanat Derneği ve BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi işbirliğinde hayata geçirilen, engelli kaynaştırma programı kapsamında üç değişik sahnelemeyle çocuklarla buluşan "Duman Avcıları" oyunu işaret diliyle sahnelendi.

  • Ege Postası
  • 21.11.2015 - 11:13
"Farkındalık-Kaynaştırma" odağında, işitme engeli olan ve olmayan çocukların birlikte izlediği gösteride, çocuklar aynı sosyal ortamı paylaşarak birlikte varolmayı ve iletişim kurmayı deneyimledi. Gösterinin ilk 5 dakikasını kulak tıkacıyla izleyen çocuklar, duyamamanın nasıl bir şey olduğunu kısa süreliğine de olsa denemiş oldu. Gösterinin sonuna sahneye çıkarak, hep birlikte çeşitli farkındalık oyunları oynayan çocuklar, daha sonra işaret dili alfabesini öğrenip, isimlerini yazdı. 

Eğitim programı niteliğinde olan proje, engelliyi tanımak, ortak yaşam paylaşımı ile empati kurmak, gönüllülüğü teşvik etmek, örgütlülüğü desteklemek gibi temel amaçlar taşırken, aynı zamanda engelli/engelsiz sosyal paylaşımın, hayatın içine nasıl entegre edilebileceğini öğretmeyi hedefliyor. Eğlendirirken öğretmeyi, öğretirken engelli ekseninde hayata farklı yönden bakabilmeyi hedefleyen proje, engeli olan ve olmayan çocukları aynı salonda biraraya getirerek, aslında zihinlerde oluşan "engeli" çocuk yaşlarda kaldırmanın önemini vurguluyor.



Karşıyaka Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamındaki ilk gösteri, daha önce görme engelli kaynaştırma kapsamında betimlemeli sahnelenmişti. Projenin, aralık ayındaki gösterisi ise ortopedik engelliler için olacak.

Tamer Özşeker tarafından kaleme alınan ve Psikolog Ayşe Kayhan denetiminde hazırlanan, sigaranın zararlarının anlatıldığı "Duman Avcıları" adlı interaktif tiyatro oyunuyla çocuklar farkındalık dolu bir yolculuğa çıkarılıyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.