Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD için çember daralıyor

IŞİD için çember daralıyor

Sınırı terör örgütlerinden temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab’da kuşatma altına alınan IŞİD için çember daralıyor. 4 noktada tespit edilen IŞİD üslerine bomba yağdı. TSK 17 karargahın yok edildiğini duyurdu.

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 07:28

Türkiye sınırını terör örgütlerinden temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatmaya alınan IŞİD’in stratejik merkezlerinden Bab’a yönelik operasyonlar sürüyor. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Bab, Bzagah, Suflaniyah ve Shamaviyah’da  bulunan ve IŞİD terör örgütünce barınma, savunma ve silah mevzisi amaçlı kullanılan toplam 17 bina imha edildi.

Harekatın 131. gününde, muhalif unsurları da içeren Özel Görev Kuvvet Gruplarınca, hava ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edildi. Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen 166 terör örgütü IŞİD hedefi ateş destek vasıtalarıyla ateş altına alınarak, sürekli bir baskı sağlandı. Özel  Görev Kuvvet Gruplarının harekat alanındaki faaliyetleri kolaylaştırılarak, terör örgütü IŞİD mensuplarınca kullanılan bazı hedefler de imha edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından Bab, Bzagah, Suflaniyah ve Shamaviyah’da bulunan ve IŞİD terör örgütünce barınma yeri, savunma ve silah mevzisi olarak kullanılan toplam 17 bina imha edildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda üç muhalif yaralandı, 34 IŞİD mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Terör örgütü IŞİD’den temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince bir mayın ile 23 el yapımı patlayıcı imha edildi. Harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 2 bin 579 el yapımı patlayıcı ve 43 mayının, kontrollü imha edildiği belirtildi.

İYİLEŞİP ARKADAŞLARIMIN YANINA DÖNMEK İÇİN GÜN SAYIYORUM

Suriye’nin kuzeyinde terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı’nda geçirdiği kaza sonucu yaralanan ve Gaziantep’te tedavi edilen Uzman Onbaşı Ömer Kayhan, bir an önce birliğine ve silah arkadaşlarına kavuşmak istiyor. 18 Aralık’ta kaza sonucu yaralanan, kemikleri ve vücudunun değişik bölgelerinde kırıklar oluşan Manisalı Kayhan’ın (23) tedavisine devam ediliyor. Ailesinin refakatinde hastanede kalan Kayhan’ın, birkaç gün içinde taburcu edilmesi bekleniyor. El Bab bölgesinde teröristlere karşı kahramanca mücadele edildiğini  belirten Kayhan, bazı arkadaşlarının şehit olduğunu, kimisinin de yaralandığını  söyledi. Şehit silah arkadaşları için üzüldüğünü ancak gazi olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Kayhan, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Şehit olsaydım arkamdakiler hep üzülecekti ama ben bir şey hissetmeyecektim. Gazi olunca, herkes ziyaretime geliyor, değişik bir duygu. Yeniden doğmuş gibi oldum. Her gün ziyaretime 3-4 grup geliyor. İyileşip bir an önce birliğime dönmek için gün sayıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.