Dolar 32,5550
%0.03
Euro 34,8451
%-0.06
Altın 2.434,670
%0.19
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD küçük Sadan'ı çocukluğundan etti

IŞİD küçük Sadan'ı çocukluğundan etti

Irak'ta ayağına şarapnel parçası isabet ettiği için yürüyemeyen, ailesiyle Türkiye'ye sığınan 6 yaşındaki Sadan Khater tedaviyle 2 yıl sonra ayağa kalktı. Ancak ayağında gelişim geriliği nedeniyle yürüyemeyen kızın ailesi, maddi olanaksız yüzünden tedaviyi devam ettirememenin üzüntüsünü yaşıyor.

  • Ege Postası
  • 18.09.2016 - 11:05

Irak'ın Selahaddin kentinde 5 çocuğu ile yaşamını sürdüren elektronik eşya tamircisi 44 yaşındaki Nabeel Khater ile eşi Shukrıyah Khater'in yaşamı, IŞİD saldırıları sonucu evlerine isabet eden bombayla altüst oldu. Bombanın etkisiyle evleri başlarına yıkılan ailenin en küçük kızı 6 yaşındaki Sadan'ın sağ ayağına şarapnel parçaları isabet etti. Sadan, ülkesinde tedavi olanağı bulamadığı için tek ayağını kullanma yetisini yitirdi. Sadan Khater, emekleyerek yaşamını sürdürmeye başladı. 

2 YIL SONRA AYAĞA KALKTI 
Emekleyerek yaşamını sürdüren Sadan'ın ailesi, mülteci olarak 20 ay önce Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ne yerleşti. Hayırseverlerin yardımıyla küçük kız, geçen aralık ayında Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde ameliyat oldu. Sadan Khater, yapılan operasyonla 2 yıl aradan sonra yürüteçten de destek alarak yürümeye başladı. Ayağına platin takılarak kesilmekten kurtarılan Sadan'ın tedavisine verilen 4 aylık aranın ardından yeni bir sorun baş gösterdi. 

Tedavi gördüğü ayağının diğer ayağına göre daha az gelişmesinden tedirgin olan aile, yardım çağrısı yaptı. Çalıştığı marangoz atölyesinden kısa bir süre önce işten çıkarılan baba Nabeel Khater, "Benim tek bir isteğim var. O da çocuğumun tedavi görmesi ve eski sağlığına kavuşması" dedi. 

"KİMSEDEN PARA İSTEMİYORUM" 
Kimseden para istemediğini vurgulayan Nabeel Khater, "CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi bize kucak açtı. Hayırseverler aracılığıyla çocuğumun ayağı kesilmekten kurtarıldı. Ama biz bu tedavinin devam etmesini istiyoruz. Tedaviye verilen 4 aylık aranın ardından çocuğumun ayağının gelişim göstermediğini görüyoruz. Türk hekimlerinden bu konuda destek bekliyoruz. Yeter ki çocuğum sağlığına kavuşsun" diye konuştu. 

Küçük Sadan Khater ise yürümek istediğini, bunun için de yardım beklediğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.