Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşinde büyümek isteyenlerin tercihi Acar OSGB

İşinde büyümek isteyenlerin tercihi Acar OSGB

İşverenlerin yakından bildiği gibi 2012 yılında yasallaşan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca işyerinde İSGB (İş Sağlığı ve Güvenlik Birimi) kurulması zorunlu hale geldi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 09:20

İşyeri sahipleri bu zorunluluğu kendi bünyelerinde kurabiliyor veya osgb (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) adı verilen özel kuruluşlar aracılığı ile de yerine getirebiliyor.

OSGB Nedir'

OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) işverenlere işyerlerinde bulundurması mecburi olan İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini sunmak için oluşturulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, yerine getirdiği hizmetlerin karşılığını belgeleyen, ticari kuruluşlardır. Bakanlıkça yetki ve sorumlulukları detaylı bir şekilde yasada yer alan OSGB çalışma esasları belirli yardımcı özel kuruluşlardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği İşverene Nasıl Katkı Sağlar'

Dışarıdan bakıldığında işverene mali bir külfet getiren iş sağlığı ve güvenliği birimi kurmak veya osgb aracılığı ile bu mecburiyeti karşılamak aslında işverene pek çok yönden katkı sağlayan bir uygulamadır. Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde ise 2 bine yakın işçi iş kazaları ve meslek hastalıkları yüzünden hayatını kaybediyor. Tablonun görünen kısmı sadece çalışan insan kaybı olarak da değerlendirilmiyor.

İş kazası ve meslek hastalıkları işçi ve ailesi için büyük üzüntüler, sıkıntılar yaşatıyor elbette fakat işveren tarafından bakıldığında da doğrudan veya dolaylı olarak maddi manevi kayıplara neden olduğu görülüyor. İşçi işyerinde bir kaza geçirdiğinde işin durması, işçinin işine devam edememesi, hastane masrafları ve tazminat, ceza vs. gibi birçok kayıp yaşanır. İş kazaları; işyerinde çalışmanın aksamasına, işlerin tamamlanamamasına, sonuç olarak da kurum veya kuruluşun başarısına büyük bir darbedir.

OSGB Hizmetleri İşveren için Neden Avantajlıdır'

İşyerinde bir İSGB kurmak ekstra bir maliyet ve fazladan sorumluluklar getirecektir. Oysa OSGB işverenden makul bir bedel ile bu yükü işveren üzerinden alır. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri için oluşturulmuş Acar OSGB  web sayfasından da görebileceğiniz gibi profesyonel olarak hizmet alabileceğiniz kuruluşlardan biridir. İşini başarı ile yürüten, sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren firma, işinde büyümek isteyen, vizyon sahibi işverenlerin tercihidir.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.