Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İŞKUR hizmet noktaları açılacak

İŞKUR hizmet noktaları açılacak

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında 'İŞKUR Hizmet Noktası' protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 14:00

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank tarafından imzalanan protokol, işverene ve iş arayanlara yönelik etkin danışmanlık hizmetleri sunulmasını içeriyor. İŞKUR İzmir İl Müdür Yardımcı Emin Dank'ın da katıldığı protokol töreninde konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İŞKUR ile İESOB arasında var olan ve etkin şekilde işleyen işbirliğini bu protokolle daha da geliştireceklerini söyledi. Piyasanın talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olacak çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Mutlu, "Ortak çalışmalarımız sonucu, iş arayanlara danışmanlık hizmetleri sunulacak, işverenlerin stajyer ihtiyaçları karşılanacak ve mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlara yönelik kurslar düzenlenecek. Hem esnaf ve sanatkarlar hem de bu kentte iş arayanlar açısından önemli bir protokole imza attık. İESOB üyelerini yakından ilgilendiren İŞKUR hizmet noktalarını çok önemsiyoruz. Bu iş birliği sayesinde dünyada ve Türkiye'de işsizliğin yoğun yaşandığı dönemde insanları meslek sahibi de yapmak, takdire değer bir çalışma olacaktır"  dedi.

"ODALAR DA HİZMET NOKTASI OLACAK"

İESOB hizmet binasında ve İŞKUR'la beraber belirlenecek olan odalara da hizmet noktalarının açılacağına da dikkat çeken Mutlu, "Protokolün ana hedefi esnaf ve sanatkarlarımızın aradıkları elemanı temin edebilmesi ve iş arayanların da kendilerine uygun iş edinmeleridir" diye konuştu. İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Makbule Dank ise "İlimizdeki işsizlerin iş bulmalarına olanak sağlamak amacıyla geçmiş yıllarda diğer kurumlarla gerçekleştirdiğimiz protokole bir yenisini daha ekledik. İŞKUR'un ortak çalıştığı kurumlara esnaf odalarını da dahil etmiş olduk. Bütün amacımız işsiz kesime iş bulmak, aş bulmak" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.