Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsmet Yılmaz; öğretmenlere performans sistemi getireceğiz

İsmet Yılmaz; öğretmenlere performans sistemi getireceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alacağız, öğretmen akademisini hayata geçireceğiz açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2017 - 14:45

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  Sivas´ta düzenlenen, şehit aileleri ve gazilerin bir araya geldiği iftar programında bir konuşma yaptı. Öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alacağız, öğretmen akademisini hayata geçireceğiz diyen Bakan Yılmaz, şunları anlattı: "MEB personeli ile ilgili performans ölçümü getireceğiz. Ortaokul birinci sınıfları yabancı dil ağırlıklı hale getireceğiz. Mesleki ve teknik eğitime çok daha fazla önem vereceğiz. Allah nasip ederse gerçekten çok mesafe aldık, bu söylediklerimizi önümüzdeki dönemde bir olursak, beraber olursak, bu birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirirsek,  önümüze koyduğumuz hedeflerin hepsini aşabiliriz, bundan hiç şüpheniz olmasın. Ancak bunun şartı birlik, beraberliğimizi artırmak. Türkiye´nin ihtiyacı birlik ve beraberliği artırmak, güçlendirmek. Ramazan una bir vesiledir. Allah, birliğimizi daim etsin.

Hükümetleri döneminde yapılan yatırımlara da değinen Bakan Yılmaz, Türkiye´nin geçmişe kıyasla çok iyi bir noktada yer aldığını kaydetti. Milli gelirin ve dünya ihracatında Türkiye´nin payının arttığını, küresel yatırımdan daha fazla pay aldığını, ülkeye yabancı yatırımcı sermayesinin çoğaldığını anlatan Bakan Yılmaz, "Geçmişe kıyasla bu ülkeyi daha çok güçlendirdik. Çünkü güçlendirmek şehit ve gazilere olan borcumuzun gereği." dedi.

"İlköğretime erişim yüzde yüzde 97"

Bakan Yılmaz, Türkiye´nin bulunduğu bu noktayı eğitime borçlu olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Yakalanması gereken hedefi henüz yakalayamadıysak, o eksikliğin sebebi de eğitimden dolayıdır. Allah nasip ederse önümüzdeki dönem ortalama eğitim süresini artıracağız, zorunlu eğitimi 13 yıla çıkaracağız. Eğitime erişimi artırmak istiyoruz, 2002´deki ilköğretime erişim yüzde 91 iken bugün yüzde 97. İlkokulu bitiren her iki öğrencimizden birisi liseye giderken bugün yüzde 82´si gidiyor. 2002´de yükseköğretime her 100 öğrenciden 14´ü gidebilirken bugün her 100 öğrenciden 41´i gidiyor. İlköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 34´den 24´e düştü, ortaöğretimde de 31´den 22´ye düştü. İlköğretimde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 2002´de 28´di şimdi 17. Ortaöğretimde 18´di, şimdi 12´ye düştü. Önümüzdeki dönemde de okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız, eğitime ayırdığımız bütçeyi artıracağız."

Haber Kaynağı: Kamu MEB Haber

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.