Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte ABD’nin PKK'ya gönderdiği zırhlı araçlar

İşte ABD’nin PKK'ya gönderdiği zırhlı araçlar

​ABD’nin Suriye’de DEAŞ’a karşı kurulan ve ana omurgasını terör örgütü PKK’nın bu ülkedeki kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) bir hafta önce gönderilen zırhlı araçların fotoğrafları yayımlandı. Araçların teslim belgelerinde ise son alıcı kısmına ’Kobani’ yazıldığı görüldü.

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 13:06

Amerika’nın Sesi’nin haberinde, zırhlı araçların verilmesi kararının eski Başkan Barack Obama döneminde alındığı, teslimatının ise yeni başkan Donald Trump’ın göreve başlamasına denk geldiği belirtildi. El yapımı patlayıcılara karşı korunaklı olarak tasarlanan araçların Kanada merkezli bir şirket tarafından üretildiği bildirildi.

Habere göre; ABD yönetimi, ana omurgasını PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne verilen zırhlı araçlar ile ilgili haberleri doğruladı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan PYD komutanlarından Telal Silo, Trump’ın göreve gelmesi ile kendilerine verilen askeri desteğin arttığını belirterek, "Başkan Obama döneminde bize daha çok hafif silahlar ve cephane yardımı yapılıyordu. Şimdi bombalı araç saldırılarına karşı zırhlı araçlar gönderildi" dedi.

Amerika’nın Sesi, Suriye’de PYD’ye gönderilen zırhlı araçların ve teslim belgesine ait fotoğrafları da yayımladı. Zırhlı araçların teslim belgesinde, son alıcı kısmında ’Kobani’ yazdığı görüldü.

KANADA’DA ÜRETİLEN ARAÇLAR
PYD’ye gönderilen zırhlı araçlar ile ilgili detaylar da ortaya çıktı. Kanada merkezli bir firma tarafından üretilen zırhlı araçların el yapımı patlayıcılara karşı özel olarak tasarlandığı belirtildi. Yüksek korumalı ve çatışma bölgelerinde askerler ile ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından kullanılabilen taktik zırhlı araçlar tam teçhizatlı 10 askeri taşıyabiliyor. Araca, makineli tüfek, füze ve bomba atar monte edilebilirken; araçta yangın söndürme sistemi, taktik tekerlekler, elektrikli vinç, monitörlü termal görüntüleme ve gözetleme kameraları, uzun menzilli ışıklar da bulunuyor.

Birleşmiş Milletler tarafından da kullanılan araçların yüksek balistik ve patlama direncine sahip olduğu ve kara mayınları ile el yapımı patlayıcılara karşı korunaklı olduğu belirtildi. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.