Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak 'Türkiye' tasarısı

İşte Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak 'Türkiye' tasarısı

Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasını teklif eden karar tasarısını yarın oylayacak. Tasarıda Türkiye ile yeni fasıl açılmaması ve yeni girişim başlatılmaması öngörülüyor. İdam cezasının geri getirilmesi halinde ise AB'ye katılım sürecinin resmen askıya alınacağı belirtiliyor.

  • Ege Postası
  • 23.11.2016 - 13:33

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinin geleceğini tartışan siyasi gruplar gece geç saatlerde ortak bir metin üzerinde uzlaştı.

NTV'nin haberine göre, dokuz maddelik metinde "müzakerelerin dondurulması" kavramı tanımlanıyor ve normale dönüşün hangi şartlarda gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Metne göre, müzakerelerin dondurulması, mevcut görüşmelerin durdurulması, yeni fasıl açılmaması ve AB-Türkiye müzakerelerinde yeni girişim başlatılmaması anlamına geliyor.

"OHL ÖNLEMLERİ KALKARSA..."

Tasarıya göre, müzakerelerin dondurulması kararı, "OHAL uygulaması kapsamında alınan orantısız önlemler" kaldırıldığında gözden geçirilecek.

Bu aşamada Türkiye'de "hukuk devleti ve insan haklarına saygı" ilkesinin temel alınacağı vurgulanıyor.

Metinde ayrıca idam cezasının yeniden ceza kanununa eklenmesinin Türkiye'nin AB katılım sürecinin "resmi biçimde askıya alınması" anlamına geleceği" belirtiliyor.

HUKUKİ BAĞLAYICILĞI YOK

Karar tasarısı yarın öğle saatlerinde Strasbourg'daki AP Genel Kurulu oturumunda oylamaya sunulacak.

Kararın hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor ancak Aralık ayında konuyu görüşmeleri beklenen AB liderleri açısından bir formül oluşturabileceği ifade ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.