Dolar 32,5039
%0.29
Euro 34,5557
%0.18
Altın 2.500,670
%0.7
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte Çiğli'de muhalif 'Beyaz' listenin adayı

İşte Çiğli'de muhalif 'Beyaz' listenin adayı

CHP İzmir'de delege seçimleri tamamlandı. Gözler şimdi kongrelere çevrilirken kulisler hareketlendi. Delege seçimlerinin en tartışmalı ilçesi Çiğli'de kapalı kapılar ardında adaylar belirlenirken, muhalif Beyaz listenin adayının İlçe eski Başkanı ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün olduğu iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2017 - 09:35

EGEPOSTASI- Kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de tamamlandı. Çiğli’de önemli mahallelerde muhalif yapı güldü. Muhalif isimlerin kimi aday göstereceği merak edilirken, ilçede kulisler hareketlenmeye başladı. Çiğli’de parti içi yarış yine hareketli geçti. İlçe Başkanlığına aday olacak isimler kulislerde dillendirilmeye başlandı.

AKAY TAVŞAN ADAY MI'

Çiğli’de geçtiğimiz günlerde İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan Erkan Akar’ın Ali Rıza Koçer ve Aziz Buğa’nın desteği ile çıktığını açıklamasından sonra gözler Beyaz listeyi desteleyen Koçer ve Buğa’ya çevrildi.  Küçük Çiğli Mahallesi'nde, Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun mahallesinden Beyaz liste ile çıkan Erkan Akar’ın tavşan aday olduğu iddia edildi.

BEYAZ LİSTENİN ADAYI UTKU GÜMRÜKÇÜ

Olaylı geçen delege seçimlerinde CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın desteğini alan İlçe eski Başkanı ve İl Yöneticisi Utku Gümrükçü'nün, Beyaz listenin adayı olduğu iddia edildi. Gümrükçü'nün adaylığı konusunda ise Ali Rıza Koçer ve Gümrükçü'nün anlaştığı ve bir süre sonra açıklayacakları gelen kulis bilgileri arasında.

HEDEF ÖNCE İLÇE SONRA İL BAŞKANLIĞI

Öte yandan Gümrükçü'nün önce ilçe başkanlığını hedeflediği bu dönemde oluşacak delegasyonla İl Başkanlığına aday olmayı planladığı iddia edildi. Gümrükçü'nün il başkanlığına aday olması için başta CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın da destek vereceği kulislerden gelen bilgiler arasında.

GÜMRÜKÇÜ GÖREVDEN KAÇMAM

Çiğli’de bir dönem ilçe başkanlığı görevini yürütmüş olan Gümrükçü, Çiğli için tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili ise “Kader birliği yapan arkadaşlar, ‘Utku senin aday olman lazım’ derlerse görevden kaçmam" dediği iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.