Dolar 32,4496
%0.12
Euro 34,4641
%-0.09
Altın 2.487,670
%0.18
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte darbe girişiminin ardındaki 3 isim

İşte darbe girişiminin ardındaki 3 isim

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi. 1 numaralı şüpheli Fetullah Gülen, 2 numaralı şüpheli Adil Öksüz, 3 numaralı şüpheli Kemal Batmaz.

  • Ege Postası
  • 31.03.2017 - 13:10

Darbe girişimini Akıncı Üssü’nde yönettikleri belirlenen sivil isimlerinden Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’in darbedeki rolleri de anlatıldı. İddianamede darbenin asker kanadının bir numarasının Akın Öztürk olduğu yer aldı. Darbe girişiminde 25 pilot F-16 kullanmış. 2 pilot Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirilmiş.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi. Kocaman, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin Kemal Batmaz olduğunu kaydetti.

303 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

-İddianamenin firari şüphelisi Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 45 örgüt yöneticisi hakkında  303 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. 

DARBE GİRİŞİMİNİ YÖNETEN SİVİLLER

-İddianamede siviller Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek'in darbe girişimindeki rolleri de anlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, darbe girişiminin merkezi olduğu iddia edilen Akıncı 4. Ana Jet Üssü’ndeki faaliyetlere yönelik iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

25 PİLOT F-16 UÇAĞI KULLANDI, 11 UÇAK...

-Darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı. 

ADİL ÖKSÜZ DETAYI

 -Adil Öksüz'ün FETÖ/PDY mensuplarınca örgüt iletişimi amacıyla oluşturulan ByLock yazılımını kullandığı, şüphelinin eşi Aynur Öksüz, kardeşi Mehmet Öksüz ve kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın da ByLock kullanıcısı olduklarının anlaşıldığı belirtildi.

-FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesini kapsıyor.

-Cumhurbaşkanı ve Başbakan'da iddianamede şikayetçi olarak yer aldı. 

DARBE KARŞITI KOMUTANLARI KAÇIRDILAR

-İddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne kaçırması olayları da yer alıyor.

 Ayrıntılar geliyor

*Adil Öksüz ve Kemal Batmaz, Atatürk Havalimanı'nda böyle görüntülenmişti

BATMAZ'A ASKER SELAMI DOSYAYA GİRMİŞTİ

Kemal Batmaz'la ilgili daha önce şu bilgiler ortaya çıkmıştı. Kemal Batmaz Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü ve tutuklu. 2015'te bir emlak şirketi kurmuş ama hiçbir alım ya da satım işlemi yapmamış. Adil Öksüz'ün üstü ya da eşiti olduğu değerlendiriliyor. Tıpkı Öksüz gibi Akıncı Üssü civarında bulunmasına ilişkin "Kazan'a arsa bakmaya gitmiştim" savunmasını yaptığı ortaya çıkmıştı. Soruşturma dosyasında Batmaz’ın 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin harekat merkezlerinden biri olan Akıncılar Üssü’nde bulunduğuna ilişkin görüntüler de ortaya çıkmıştı. Söz konusu görüntülerde rütbeli bir askerin, Batmaz’a asker selamı verdiği anlaşıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.