Dolar 32,5255
%-0.07
Euro 34,8717
%0.02
Altın 2.437,850
%0.32
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte iğrenç olaya istenen ceza

İşte iğrenç olaya istenen ceza

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde geçen yıl, şizofreni tedavisi gören 22 yaşındaki A.A.'ya tecavüz etmekle suçlanan ve haklarında 49'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 31 yaşındaki Tuncay S. ve 55 yaşındaki Abdullah K.'nın yargılanmasına devam edildi. Tecavüz edip başkalarına pazarladılar

  • Ege Postası
  • 12.07.2017 - 12:55

Olay, geçen yıl eylül ayında meydana geldi. Yolda yürüyenler, bir daireden gelen kadın çığlıklarını duyunca polise bildirdi. Gelen polis ekipleri, eve girmek istedi. Kapının açılmaması üzerine çilingir yardımıyla eve giren polis ekipleri, yerde yarı baygın çıplak yatan kadını buldu. Hastaneye kaldırılan ve 22 yaşındaki A.A. olduğu anlaşılan kadın polise verdiği ilk ifadesinde, 2 kişi tarafından zorla alıkonulduğunu ve 2 gün boyunca kendisine tecavüz edildiğini söyledi.

ŞÜPHELİLER YAKALANIP TUTUKLANDI
Şikayet üzerine araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, genç kadına tecavüz ettiği ileri sürülen kişilerin daha önce poliste kaydı bulunan işsiz Tuncay S. ve kamyon şoförü Abdullah K. olduğunu belirledi. Polis ekiplerince yakalanan şüpheliler, genç kadın tarafından teşhis edildikten sonra sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Haklarında, 'cinsel istismar' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 49'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar Tuncay S. ve Abdullah K., tarafların avukatları ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Sanık Abdullah K.'nin avukatı ise duruşmaya gelmedi. Mütalaasını veren savcı, sanıklar Abdullah K. ve Tuncay S.'nin 'cinsel istismar' ile 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlarından 49'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklar Tuncay S. ve Abdullah K. savunmalarını yazılı olarak mahkeme heyetine sundu. Mahkeme heyeti sanık A.K.'nin avukatının mazeret bildirmeden gelmediğini belirtip, gelecek celse mutlaka hazır olması için bilgilendirilmesine karar verip, duruşmayı karar verilmek üzere 12 Eylül tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri ve mağdur A.A.'nın avukatı Sibel Önder, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.