Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşten çıkarılan işçilerden fabrika karşısına çadır

İşten çıkarılan işçilerden fabrika karşısına çadır

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Batıçim Batı Anadolu Çimento fabrikasında çalışan 10 kişinin işten çıkarılması üzerine Cam Keramik İş Sendikası fabrikanın karşısında 'direniş çadırı' kurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Sendika Genel Sekreteri Ergin Ay, işçilerin yeniden işe alınıncaya kadar eylemin sürdürüleceğini söyledi. Sendikayı suçladılar

  • Ege Postası
  • 10.08.2017 - 15:14

Cam Keramik İş Sendikası, Batıçim Batı Anadolu Çimento fabrikasında çalışan 10 üyesinin işten çıkarılmasını protesto etti. Fabrikanın karşısında çadır kuran işten atılan işçilere aileleri ve sendika üyeleri destek verdi. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Cam Keramik İş Sendikası Genel Sekreteri Ergin Ay, toplu iş sözleşmesi öncesi taleplerini içeren bir metni fabrika yönetimine iletmesi üzerine 10 işçinin işine son verildiğini belirterek, "Durumdan rahatsız olan Batıçim patronu ve işbirlikçi sendika yöneticileri 10 üyemizin ekmeğiyle oynadı ve hukuksuz bir şekilde, üstelik bazılarını tazminatsız işten çıkarıldı" dedi.

Toplu sözleşme öncesi işçilere gözdağı verilmek istendiğini öne süren Ay, "Bu hukuksuz işten atmalara bir de kılıf uydurmaya çalışan Batıçim patronu, üyelerimizi önce Söke fabrikasında görevlendirmiş ve sözde bu görevi kabul etmedikleri için attığını iddia ediyor. Yasaların arkasından dolanarak işi kotaracağını düşünenler bu sefer baltayı taşa vurdu. Cam Keramik İş Sendikası olarak, atılan işçilerimizle birlikte sonuna kadar direneğiz. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa karşı her türlü meşru mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün burada kurulan direniş çadırı her gün biraz daha büyüyecek bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Sendikalarına üye işçilerin işten çıkarılması konusunda işverenle birlikte hareket ettiğini öne sürdüğü bir diğer sendika olan Çimse İş'i de sorumlu tuttu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.