Dolar 32,5772
%0.28
Euro 35,0025
%0.09
Altın 2.464,050
%1.14
Bist-100 9.885,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstihdam Fuarı 13 bin 475 kişiyi ağırladı

İstihdam Fuarı 13 bin 475 kişiyi ağırladı

Bu yıl 'Çalışmak İsteyene İş'te Fırsat' sloganıyla gerçekleştirilen İzmir 4. İstihdam Fuarı'nda, 60'a yakın firmanın açtığı stantlara yoğun başvuru yapıldı. Fuarda 14 bin 388 kişi bilgilendirdildi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2017 - 11:54

İzmir Valiliği öncülüğünde İzmir Çalışma ve İş Kurumu tarafından dördüncüsü gerçekleştirilen İzmir İstihdam Fuarı Swissotel Büyük Efes'te yapıldı. Panel ve söyleşilerle dolu olan bir günlük fuarda İzmir'in önde gelen firmalarına yoğun iş başvurusu gerçekleşti. 60'a yakın firma saat 10.00'dan 18.00'e kadar, stantlarda başvuru topladı. İstihdam fuarı bir günde 13 bin 475 ziyaretçiyi ağırladı. Firmalar kendilerine yapılan başvuruları değerlendirerek, geri dönüşlerde bulunacaklarını belirtti. 

PANELLER YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İş arayan ve işverenin buluştuğu fuarda paneller ve söyleşilere katılımcıların ilgisi yoğun oldu. Panel ve söyleşileri gerçekleştiren konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi. 

Fuarda ilk söyleşi; PERYÖN Ege Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu'nun moderatörlüğünde, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancıların konuşmacı olduğu 'İstihdamda Üretim ve Eğitimin Rolü' oldu. 

'İstihdamın Üç Ayağı' başlıklı panelde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Çakır, Dr. Oetker Türkiye İK Yöneticisi F. Ziya Gür ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Aslan konuşmacı olarak yer aldı. 

Moderatörlüğünü Yaşar Holding Gıda ve Tarım Grubu İK Direktörü Mustafa Derici'nin yaptığı 'İşletmelerde Milli Seferberlik Uygulamaları' konulu panelde PETKİM İK Genel Müdür Yardımcısı Levent Kocagül, SÜTAŞ İK Müdürü Sertaç Çimen ve Yıldız Holding Ambalaj Yatırım Grubu İK Direktörü Kemal Murat konuştu. 

İzmir 4. İstihdam Fuarı'nın kapanışı; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, Milliyet Gazetesi Yazarı, NTV Yorumcusu Prof. Dr. Cem Kılıç'ın konuşmacı olduğu 'Büyümenin İstihdama Etkisi' konulu söyleşi ile gerçekleştirildi. 

"ÇOCUĞUM İÇİN İŞ ARIYORUM"

İş başvurusu yapmak için fuara gelen Sezgin Erkul, fuarda birçok firmayı bir anda bulmanın büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "Ben aradığım iş olanaklarını sağlayan 6 firma buldum, başvuruları yaptım. Fuar çok yoğun inşallah bana geri dönüş gerçekleşir." diye konuştu. Mahsun Bahur ise fuarın gençler için büyük bir fırsat olduğunu, fuarda stantları tek tek gezerek firmaların insan kaynakları müdürleriyle konuşma fırsatı bulduklarını ifade ederek, fabrikaların üretim kısmında iş aradığını dile getirdi. Fuara oğlu için iş aramak üzere gelen Şerife Şen, oğlunun lise mezunu olduğunu, onu istihdam edecek bir firma arayışında olduklarını söyleyerek, "Biliyorsunuz günümüzde iş bulmak bir hayli zor, inşallah buluruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.