Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İtfaiyecilerin Dünya Şampiyonası İzmir'de başladı

İtfaiyecilerin Dünya Şampiyonası İzmir'de başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, Kültürpark'ta başladı. 16 ülkenin madalya mücadelesi verdiği şampiyonadaki heyecan adeta nefesleri kesti. Öte yandan birçok yarışmada başarılı olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Takımı'ndan Pelin Parlak ve Hazal Eke'nin, diğer ülkelerin aksine yırtık ayakkabılarla alevlerle mücadele etmesi dikkat çekti. Büyükşehirden yapılan açıklamada ise sporcuların 'Uğurlu' diye ayakkabılarını yenileriyle değiştirmediği belirtildi. Büyükşehirden açıklama: Değiştirmediler, çünkü...

  • Ege Postası
  • 27.09.2017 - 13:22

16 ülkeden 260 itfaiyeci, İtfaiye Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası için İzmir'de buluştu. Startı Kültürpark'ta hazırlanan özel parkurda verilen yarışlarda önce 2. Kat Kule Tırmanma mücadelesi vardı.

En büyük çekişmenin 100 metre kadınlar ve erkeklerde yaşanması beklenen Dünya Şampiyonası'nda İzmirliler; ev geçme, denge üzerinden geçme, 2 metre engel üzerinden atlama, 18 cm. genişliğinde 8 metre üzerinden hortumlarla geçme, yanan tavayı söndürme ve motopomp gibi birbirinden renkli yarışları izleme fırsatı bulacak.

Bugünkü yarışların finali ve ödül töreni, bu akşam saat 19.00’da Kültürpark’ta gerçekleşecek.

Doğu Avrupa ülkeleri iddialı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, şampiyona ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Eleme usulüyle devam eden yarışmalar 11 erkek ve 8 kadın spor takımının mücadelesine sahne oluyor. Özellikle kadın takımlardan Rusya Federasyonu, Belarus, Çek Cumhuriyeti ve Kazakistan hayli iddialı.. Bizim ülkemiz de yavaş yavaş bu ülkelerle baş edebilecek derecelere ulaşmaya başladı. Özellikle itfaiye erlerimizden Canan Ay ve Pelin Parlak'ın  mücadeleleri çok önemli.. Gururluyuz."

Yırtık ayakkabı dikkat çekti

Şampiyonanın iddialı takımlarından İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri, yarışın başından itibaren başarılı sonuçlar almaya başladı. Takımın iki önemli ismi olan Pelin Parlak ile Hazal Eke'nin, kıyasıya rekabet içine girdikleri diğer ülkelerin yarışmacılarının aksine önleri yırtık spor ayakkabılarıyla yarıştıkları dikkat çekti. 

Büyükşehirden "Uğurlu" açıklaması

Pelin Parlak ve Hazal Eke’nin "yırtık spor ayakkabılarıyla" yarıştıklarına dair haberler üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Takımı adına yapılan açıklamada, iki sporcunun da müsabaka sırasında kullandıkları ayakkabıları "uğurlu" buldukları için yenileriyle değiştirmedikleri ve antrenmanlar sırasında da aynı ayakkabıları kullandıkları kaydedildi. Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından şampiyonada yarışacak sporculara, yeni spor kıyafetleri ve ekipmanları ile çivili ve düz koşu olmak üzere 2 takım yeni ayakkabı dağıtıldığı bilgisi de yer aldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye takımından Pelin Parlak ise dünyanın gözünün Türkiye’de olduğu bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yaptığımız, İifaiyecilikle sporun birleştirilmesi.. Farklı ve zorlu etaplar var. İtfaiye eri olmanın farklı bir zorluğu var ama burada yarışmak çok daha zor.. Ayrıca bambaşka bir duygu. Bayrağımızı tüm gücümüzle taşıyıp, hak ettiği yere getireceğiz” dedi.

Pazar günü bitiyor

Dünya İtfaiye Şampiyonası’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ni temsilen 20 yarışmacı madalya kovalıyor. Zorlu etaplardan oluşan şampiyonaya Türkiye'nin dışında Avusturya, Belarus, Bulgaristan, İran, Rusya Federasyonu, Slovakya, Özbekistan, Ukrayna, Hırvatistan, Kazakistan, Güney Kore, Letonya, Moğolistan, Çek Cumhuriyeti ve Moldova itfaiyecileri katılıyor.

Şampiyonayı izlemek isteyenler www.firesportsizmir2017.org adresinden detaylı bilgi edinebilecek. Yarışlar, 1 Ekim Pazar günü sona erecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.