Dolar 32,6004
%0.39
Euro 34,7967
%0.19
Altın 2.496,940
%0.5
Bist-100 9.473,00
%-0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İTO'dan istihdam çağrısına destek açıklaması

İTO'dan istihdam çağrısına destek açıklaması

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısına destek verdiklerini, İTOB'da inşaatı süren firmalarla toplantı yaparak, 30 bin kişiye iş imkanı yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.02.2017 - 19:20

İzmir Ticaret Odası şubat ayı meclis toplantısı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Meclise hitap eden Vali Ayyıldız, her sorunda İzmirli işadamlarına kapısının açık olduğunu söyledi. Ayyıldız, "Bir engeliniz, giderilecek bir sorununuz varsa sadece İzmir Valisi olarak değil şahsım olarak da sizin hizmetkarınızım. Elimizdeki tüm olanakları sizlere vermeye hazır ve istekliyiz. Kentin yönetiminden tutun da, çevresel şartlar ve ulaşım ağına kadar hangi konuda olursa olsun sizin yanınızdayız" dedi. 

"DEVLETTE İŞLER ZOR YÜRÜYOR DEMEYİN"

Yaşanan sıkıntılar ve üretilen çözümlere bir örnek vererek konuşmasını tamamlamak istediğini söyleyen Ayyıldız, şöyle dedi:

"Bir firma 700 milyon dolara yakın bir yatırım yapacak ama bir noktada memurumuz 'olmaz' demiş. Memuru çağırdık, baktık gerçekten de olmuyor. Ama yatırımı da kaçırmak istemiyoruz. Sonra memurun amirine, 'Bu yatırım kaçarsa gözüme uyku girmez' dedim. Sonunda o eksiklikler giderildi ve yatırım yapıldı.' O nedenle devlette işler zor yürüyor demeyin; takıldığınız noktada bize gelin. Çünkü sizin canınız yanarsa bizim de yanar." 

Meclis toplantısında konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, ise firmaların maddi sıkıntılarını hafifletmek ve istihdamı arttırmak için çalışmaya devam ettiklerini anlattı. Geçtiğimiz günlerde İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (İTOB OSB) firma temsilcileriyle bir araya geldiklerini söyleyen Demirtaş, "Burada da finansman sorunu olanlara 'söyleyin, biz çözelim' dedik. Şimdi açıkça huzurunuzda ifade ediyorum. Sorun varsa, gelin yardım edelim. Yeter ki işçi çıkarmayın, en az bir kişi alın" dedi.

30 BİN KİŞİYE İŞ

İzmir Ticaret Odası olarak ellerini taşın altına koyduklarını ifade eden Demirtaş, "Yine İTOB'da inşaat halindeki fabrika sahiplerini topladık. Önümüzdeki günlerde de tüm işletmelerin katılacağı yeni bir toplantı daha yapacağız. Bu çabamızla bir kaç ay içinde 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"İŞSİZLİK RAKAMLARI İZMİR'E YAKIŞMIYOR"

2015 yılı rakamına göre İzmir'in Türkiye genelinde işsizlikte dördüncü sırada olduğunu Türkiye işsizlik oranı yüzde 10 iken, İzmir'de bu oranın yüzde 15 olduğunu açıklayan Demirtaş, "Bu oranlar İzmir'e yakışmıyor. İşsizlik aynı zamanda sosyal problemleri de beraberinde getiriyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı istihdam seferberliği çağrısını çok yerinde buluyor ve tam destek veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın her işletmenin bir işçi almasına yönelik talimatını üyelerimizle paylaşıyoruz" dedi. 

Toplantıda, TO Başkanı Ekrem Demirtaş, Vali Ayyıldız'a gümüş tabak hediye etti. Aayrıca, Tatlı ve Şekerleme Grubu Meslek Grubu üyesi İhsan Helvacı'ya da lokma ve tatlı sektöründe 88 yıldır İTO üyesi olması nedeniyle Vali Erol Ayyıldız ve İTO Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından onur belgesi verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.