Dolar 32,4210
%-0.2
Euro 34,7472
%-0.64
Altın 2.441,820
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZKA'ya üçüncü ödül

İZKA'ya üçüncü ödül

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA), doğrudan yabancı yatırımlar konusunda faaliyette bulunan ve alanının en önemli yayınlarından biri kabul edilen ABD merkezli Site Selection dergisi tarafından üçüncü kez Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi'nin en iyi bölgesel yatırım tanıtım ajansı seçildi.

  • Ege Postası
  • 25.05.2017 - 11:25

Her sene belli kriterler doğrultusunda bu alandaki en başarılı ülkeler, şehirler ve tanıtım ajanslarını belirleyen dünya çapında 48 bin kurumsal abonesi olan derginin bu ay çıkan son sayısında 2016’nın en başarılı tanıtım ajansları açıklandı. Derginin editörleri ve yatırım uzmanları tarafından yatırım ajansları arasında gerçekleştirilen sıralama; kurumun iş yapış biçimindeki profesyonellik, yatırımcıya zamanında ve yeterli bilgi sunma, yatırımcılar nezdinde yaratılan güven ve yatırım sonrası takip gibi kriterleri baz alarak yapılıyor.

Listede İzmir Kalkınma Ajansı ile birlikte ulusal ajanslardan Türkiye Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve bölgesel kurumlar arasında Ege Serbest Bölgesi de yer aldı. İZKA üçüncü kez Doğu Avrupa ve Orta Asya Bölgesi'nin en iyi bölgesel yatırım tanıtım ajansı seçildi. Batı Avrupa Bölgesinde İrlanda'nın Ulusal Yatırım Ajansı IDA Ireland birinci olurken, Asya-Pasifik Bölgesinde bölgesel ajans olarak Hong Kong Yatırım Ajansı ve ulusal ajans olarak ise Güney Kore Yatırım Ajansı birinci oldu.

Doğrudan yabancı yatırımlar konusunda dünyanın en prestijli ödüllerinden birini alan İZKA, bünyesindeki Yatırım Destek Ofisiyle kurulduğu günden bu yana, İzmir'de 52 yabancı yatırımın hayata geçmesine yardımcı olarak bölgeye yaklaşık 230 milyon Euro'luk doğrudan sermaye girişini ve 3 bin 350 kişilik yeni istihdam yaratılmasını sağladı. İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, "Siteselection dergisi yatırım konusunda dünyanın en prestijli yayınlarından birisi ve alanında referans kaynak olarak kabul ediliyor. Dergi bu ödülü verirken aylar süren incelemeler ve araştırmalar yapıyor. Herhangi bir başvuru yapmadan bu ödülü 3. kez kazanmanın gururu içerisindeyiz. İzmir’e daha fazla sermayenin gelmesi ve böylece daha fazla iş imkanı yaratılması için yoğun mesai harcayan ekibimizin bu şekilde ödüllendirilmesi bizim için gurur verici" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.