Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Bakanlar Kurulu'nu ağırladı!

İzmir Bakanlar Kurulu'nu ağırladı!

Referandum tarihinin belli olmasının ardından geçen 2 aylık periyotta İzmir adeta Bakanlar Kurulu'nu ağırladı. Süreçte İzmir'e en çok gelen lider Başbakan Binali Yıldırım olurken, 16 farklı bakan İzmir'e program dahilinde geldi. İzmir bu süreçte iki başbakan yardımcısı da ağırladı. Referandum sürecinde kimler geldi, kimler gelmedi'

  • Ege Postası
  • 14.04.2017 - 09:29

EGE POSTASI - Anayasa değişikliği referandumunun '16 Nisan'da yapılacağının duyurulduğu Şubat ortasından sonra partilerde propaganda çalışmaları start almıştı.

2 aylık periyotta İzmir adeta Bakanlar Kurulu'nu ağırladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan süreçte İzmir'e bir defa geldi. Erdoğan, 9 Nisan'da Gündoğdu Meydanı'nda miting yaptı. 

İzmir'e referandum boyunca en çok gelen lider AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oldu. 

EN FAZLA GELEN LİDER YILDIRIM

Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için İzmir'e gelmiş ve kentte iki gün kalmıştı. Kadınlarla bir araya gelen Yıldırım, ikinci gün mesaisinde Kemalpaşa, Kınık, Bergama ve Aliağa'daki 'evet' mesaisinde hem mesaj hem müjde yağdırmıştı.

Yıldırım 11 Mart'ta partisinin il başkanlığının yeni il binasının açılış töreninde, binanın önündeki balkonda teşkilata seslenmişti. Aynı günün akşamı ise Romanlar'la Hilton Oteli'nde akşam yemeği yemişti.

Yıldırım 5 Nisan'da Menemen, Konak ve Karabağlar ilçelerinde temel atma ve açılış törenlerinde kurdele kesmiş, 'evet' mesajları vermişti.

9 Nisan'da Gündoğdu'da binlerce İzmirlinin katılımıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte miting gerçekleştiren Yıldırım, kentteki mesaisini 3 gün daha uzatmış bu süreçte Gaziemir, Buca, Bornova ve Bayraklı'da da mini mitingler düzenlemişti.

KURTULMUŞ VE ŞİMŞEK

Başbakan yardımcılarından ise Numan Kurtulmuş ve Mehmet Şimşek süreçte İzmir'e gelirken, diğer başbakan yardımcıları Nurettin Canikli, Tuğrul Türkeş ve  Veysi Kaynak İzmir'de herhangi bir temasta bulunmadı. 

15 BAKAN İZMİR'DE KONUŞTU

Referandum sürecinde İzmir'e adeta bakan çıkarması gerçekleşti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Ahmet Arslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasekei, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan İzmir'e gelip referandum kapsamında çeşitli programlara katılan isimler oldu. 

SOYLU'DAN TOPLANTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise İzmir'de 10 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanının katılımıyla, "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı" yapmıştı.

KİMLER GELMEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak , Maliye Bakanı Naci Ağbal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Recep Akdağ referandum sürecinde İzmir'e kendilerine yönelik program kapsamında özel olarak gelip 'evet' çalışması yapmayan bakanlar oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.