Dolar 32,5503
%0.2
Euro 34,9359
%-0.1
Altın 2.446,840
%0.44
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu'na video tepkisi!

İzmir Barosu'na video tepkisi!

İzmir Barosunun halk oylaması için yaptığı propaganda videosunda Adem ile Havva'nın öyküsüne yer vermesi tepki topladı. Hz. Adem ile Hz. Havva'nın öyküsü kullanıldı

  • Ege Postası
  • 06.03.2017 - 17:54

EGE POSTASI - 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum için propaganda süreci devam ederken, anayasa değişikliği için 'hayır' açıklaması yapan İzmir Barosu'nun hazırladığı videoda Hz. Adem ile Hz. Havva'nın öyküsüne yer vermesi eleştirileri beraberinde getirdi. 

Anayasa değişikliği teklifi için 'hayır' diyen İzmir Barosu'nun halk oylaması için yaptığı propaganda videosunda Hz. Adem ile Hz. Havva'nın öyküsüne yer vermesi tepki topladı.

Hazırlanan videoda Hz. Adem vurgusu dikkat çekerken, “Bireylerin ve toplumların tercihi bazen telafi edilemez durumlar yatabilir. Tercihinize dikkat edin. Eğer Adem ‘hayır’ diyebilseydi hepimiz cennette olabilirdik” cümleleri yer aldı.

Sosyal medyada paylaşılan videoya tepki yağdı. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şube Başkanı Abdulvahap Karakuş, sosyal medyadan İzmir Barosunu hedef aldı. Karakuş, yaptığı açıklamada Baro'nun halk oylamasındaki ortaya koyduğu tavrın avukatlar arasında kutuplaşmaya neden olduğunu ileri sürdü. Karakuş sosyal medyadan, "İzmir Barosu tarafından hazırlanan, dini değerlerimizle alay eden, hafife alan, suç örgütü Naziler ile ülkemizi kıyaslayan, İzmir Barosunu CHP'nin seçim bürosu haline getiren, Baro aidatlarını, bu tarz videolar ile amacı dışında kullanan, edep dışı videoyu hazırlayan, zihniyeti ve İzmir Barosunu kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.