Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosunda eski başkanlar imza topluyor

İzmir Barosunda eski başkanlar imza topluyor

İzmir Barosu'nun önceki dönem başkanları, başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, seçimsiz olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı. 7 bin 500 avukat üyesi bulunan İzmir Barosu'nda genel kurul toplantısı yapılabilmesi için en az 1500 imzanın toplanması gerektiği belirtildi. İzmir Barosunda seçimsiz olağanüstü genel kurul çağrısı

  • Ege Postası
  • 24.01.2017 - 14:30

İzmir Barosu'nun eski başkanlarından avukatlar Sabri Kurt, Çetin Turan, Bahattin Özcan Acar, Özdemir Sökmen ve Ercan Demir başta olmak üzere önceki dönem başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Barosu'nda olağanüstü genel kurul toplantısı yapılması için imza kampanyası başlattı. İzmir Barosu 4 Kat Baro Başkanı odasında yapılan basın açıklamasına çok sayıda avukatta katıldı.

Avukatlar adına konuşan İzmir Barosu eski Başkanı Çetin Turan, ülkede son günlerde yaşanan gelişmelere İzmir Barosu'nun da bir tepki göstermesi gerektiğini belirterek, "Anayasa değişikilği paketi-oylamanın gizliliği fiilen ihlal edilerek 330'un üzerinde oyla TBMM'den geçmiş ve halkoyuna sunulma süreci başlamıştır. Öngörülen bu değişikliklerle parlamento işlevsizleşmekte, erkler ayrılığı ilkesi terk edilmektedir. Böyle bir sistemin 'demokratik' olarak nitelindirilmesi mümkün değildir. Bu bir rejim değişikliğidir. Öte yandan kalıcılaşan OHAL uygulamaları ile avukatlık mesleğinin en temel tarihsel özellikleri, gizlilik ve güvenceleri yıkılmaktadır. Avukatlar gözaltına alınmakta, tutuklanmakta, müvekilleri ile görüşmeleri kısıtlanmaktadır. Tüm baroların ve özelilkle yaklaşık 7 bin 500 avukat üyesi olan İzmir Barosu'nun bu koşullarda geleneksel duygularına uygun yöntemlerle tepki göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullarda baroların duruma müdahale etmesi, baromuzun tüm avukatların katılımı ile en yetkili organı olan Genel Kurulu'nu olağanüstü bir gündemle toplaması, gelişmeleri değerlendirmesi, olumsuzluklara dikkat çekmesi ve kamuoyunun bu yolla uyarılması zorunludur. İzmir Barosu'nun kurumsal görüşünü oluşturmak üzere hazırlanan olağanüstü toplantı istem ve gündemini, İzmir Barosu Başkanlığı'na iletmek üzere imzaya açtık" dedi.

Basın açıklamasının ardından avukatlar 1500 imzayı bulmak için kampanyayı başlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.