Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir beyaza büründü

İzmir beyaza büründü

İzmir'de sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Şehir beyaza büründü, trafik akışında da aksamalar oldu. 6 ilçede eğitime 1 günlük ara verildi. 2002'den sonra en etkili kar yağışı olarak kayıtlara geçti. İzmir beyaza büründü

  • Ege Postası
  • 10.01.2017 - 10:35

EGE POSTASI - Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında seyrettiği İzmir'de kar yağışı etkili oluyor.Sabah saatlerinde karla karışık yağmur olarak görülen yağış, bir süre sonra kara döndü. Lapa lapa yağan kar, yüksek kesimlerin yanı sıra şehir merkezini de beyaz örtüyle kapladı. İzmir'de 4 Ocak 2002'den sonra görülen en etkili kar yağışı, kentin farklı noktalarındaki Atatürk Maskı, Mevlana Anıtı gibi kentin simgelerinde güzel görüntüler oluşturdu.

İzmir’in karla imtihanı: Beyaz seferberlik!

Bayraklı’da kar sevinci

İzmir'de kar keyfi

Karabağlar'da tedbir var, sorun yok 

Kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşayanlar da oldu. İzmir Çevreyolu, Balçova bağlantısında trafik sıkışıklığı meydana geldi. Bazı araçların kaydığı yolda, buzlanma riski nedeniyle belediye otobüsleri yol kenarına park etti.Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, bugün deniz seviyesinde en düşük sıcaklık 0,7 derece ölçüldü.Kentte en yüksek hava sıcaklığının 5 derece olması beklenirken, gece sıcaklığının mevsim normallerinin 3-5, gündüz sıcaklığının da mevsim normallerinin 7-9 derece altında olduğu öğrenildi.İzmir'de ocak ayına ait en düşük sıcaklığın 18 Ocak 1964'te sıfırın altında 6,4 derece ölçüldüğünü ifade eden yetkililer, kar kalınlığının Konak'ta 1, Adnan Menderes Havalimanında 5 santimetre olduğunu söyledi.Yetkililer, hava sıcaklığının öğleden sonra artacağını, yağışın karla karışık yağmur olarak devam edeceğini belirterek, yüksek kesimlerde karın etkili olmaya devam edeceğini aktardı. Akşam saatlerinde de hafif kar yağışı görülme ihtimali bulunduğunu bildiren yetkililer, yarın sabaha karşı hafif kar yağışı görülme ihtimali bulunduğuna dikkat çekti.    

İzmir’de 13 yıl sonra kar altında havuz keyfi 

İzmir'in 6 ilçesinde eğitime kar engeli

İzmir'de seralar dondu

İzmir-Manisa arasında yoğun kar yağışı

Dikili’de ekipler cansiperane çalışıyor

Sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, kent merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Şehir beyaza büründü, trafik akışında da aksamalar oldu. Menderes Cumaovası'nda makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde de kısa süreli aksama yaşandı. 

İstanbul başta olmak üzere tüm yurtta hayatı esir alan kar, İzmir'de de sabah saatlerinde etkili oldu. Gece boyu karla karışık yağmur şeklinde olan yağış, sabah saatlerinde yerine kara bıraktı. Kar sürpriziyle güne uyanan İzmirliler trafiğin de etkilenmesiyle işe, okula gitmekte zorlandı. 

Menderes Cumaovası'nda meydana gelen makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde kısa süreli aksamalar yaşandı. Balçova-Bornova arasındaki çevre yolunda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ters yönde ilerleyip geri dönmek zorunda kaldı. İzmir'in simgelerinden biri haline gelen palmiyeler de karla kaplandı. Kentin yüksek kesimlerinde yollar kar nedeniyle kapandı.

TRAFİK KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

İzmir'de gece yarısından itibaren kar yağışının etkili olduğu bölgelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürürken, İzmir Manisa Karayolu'nda trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Bornova çıkışında uygulama yapan trafik polisleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Ayrıca devam eden kar yağışı nedeniyle kar küreme araçları karayolunda aralıksız çalışma yapıyor. Bazı İzmirliler ise karın tadını çıkarttı. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip kar topu oynadı, bazıları ise 'Kaçış Rampası' olarak kullanılan yolu 'Kayak Rampası' gibi kullanıp kaymaya çalıştı.

6 İLÇEDE EĞİTİME ARA

6 ilçede eğitime 1 günlük  ara verildi. Bergama, Karaburun, Urla, Kiraz, Kınık ve Tire ilçelerinde kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İzmir’de gün boyunca etkili olacak kar yağışı yarın yerini sağanak yağışa bırakacak. Hava sıcaklığı ise gün be gün artış gösterecek.

UÇAK SEFERLERİ AKSADI

İzmir’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Adnan Menderes Havalimanı'ndaki çok sayıda seferde aksaklık yaşanıyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı İzmir’de de etkili olmaya başladı. Kar nedeniyle İzmir’in yüksek kesimleri beyaza bürünürken, Adnan Menderes Havalimanı'nda ise çok sayıda uçağın seferlerinde aksaklıklar yaşandığı öğrenildi. Uçakların sefer yapmaları için ekipler hummalı bir çalışmanın içerisine girerken, kar küreme araçlarındaki ekipler pistte kar mesaisi yaptı. Temizleme çalışmaları bir yandan devam ederken, yoğun kar yağışının ekiplerin çalışmalarını güçleştirdiği bildirildi. (DHA-İHA)

İzmirliler kar yağışını 'Zeybek' oynayarak kutladı

İzmir'de kar yağışına sevinen yurttaşlar soluğu dışarıda aldı. Bazı İzmirliler, sevinçlerini "Zeybek" oynayarak gösterdi.

İzmirliler güne kar yağışı ile uyandı.Özellikle şehir merkezinde etkili olan kar yağışı aralıklarla devam ederken, kentte okullar da tatil edildi.Kar yağışına sevinen İzmirliler ise soluğu dışarıda aldı.

Bugün çekilen görüntülerde, İzmirli iki yurttaşın kar yağışını "Zeybek" oynayarak kutladıkları görüldü.

İzmir'de karla kaplı sahilde şortlu gezinti

İzmir'de etkili olan kar yağışında ilginç olaylar da yaşandı. Arkadaşlarıyla iddiaya giren üniversite öğrencisi Seyfeddin Peynirci, şortla denize girmekten son anda vazgeçip o halde yürüdü.

İzmir kent merkezine uzun yıllar sonra ilk kez uzun süreli ve yoğun şekilde kar yağışı oldu. Kara özlem duyan İzmirliler, alanlarda çocuklar gibi oynadı. Bu anlarda ilginç görüntülerde ortaya çıktı. Bir grup üniversite öğrencisi, kar altında denize girme konusunda aralarında iddiaya tutuştu.

Arkadaşlarının son anda iddiadan vazgeçmesine rağmen 21 yaşındaki Seyfeddin Peynirci, şortuyla Konak Meydanı'nda dolaştı. Bu durumu şaşkınlıkla izleyen vatandaşlardan bazıları da fotoğraflarını çekti. Kar yağışını çok sevdiğini, okulunda final haftası olmasına rağmen hastalanmaktan korkmadığnı söyleyen Seyfeddin Peynirci, "Kara feda olsun" dedi.

Çeşme'de yağan kar üreticiye zarar verdi

Menderes’te kar önlemi Çeşme'nin ünlü plajı beyaza büründü

Çeşme'de ilk kez iş makineleri yol açtı, tuzlama yapıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.