Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,9078
%0.12
Altın 2.425,310
%-0.2
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir CHP'de pazar teyakkuzu

İzmir CHP'de pazar teyakkuzu

Delege seçimlerinin kriz ilçesi Çiğli’de pazar günü kurulacak Ataşehir sandığı muhaliflerle ilçe yönetimini karşı karşıya getirecek. Sandıktan çıkacak sonucun kesin olarak ilan edileceği özel delege seçimine 4 il yöneticisi atandı. İl yönetimi Çiğli için teyakkuza geçti.  İzmir CHP'de pazar teyakkuzu

  • Ege Postası
  • 06.10.2017 - 12:05

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP İzmir’de kriz yaşanan Ataşehir Mahallesi'nde Pazar günü sandık kurulacak. Muhaliflerle ilçe yönetiminin karşı karşıya geleceği seçimler için dört il yöneticisi görevlendirildi.

Delege seçimlerinin yapıldığı ilk gün 10 Eylül’de Çiğli İlçe Başkanlığı'nda il yöneticileri Birgül Değirmenci ve Salih Özçiftçi gözetiminde yapılan delege seçimleri gün sonunda kimsenin içeri alınmadığı steril bir ortamda sayılmış ve Çiğli ilçe Eski Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte hareket eden Ali Rıza Koçer’in de bulunduğu beyaz listede Behçet Köymen, Vahit Korkut, Semra Aksu, İsmail Arıcı, Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan, Barbaros Kiriş  delege seçilmişti.  Mavi listede ise İl yöneticileri Niyazi Arslan, Serpil Yıldırm, Çiğli Belediyesi eski Başkanı Metin Solak, meclis üyesi Hüseyin Gündüz gibi isimler yer almıştı.

İLK İTİRAZ 12 EYLÜL’DE

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı sandık başında oylama sonrası sayım kapalı kapılar ardında il yöneticileri nezaretinde yapıldı. Sayımda muhaliflerin yer aldığı beyaz liste 293, Yıldırım ve Arslan'ın desteklediği mavi liste 289 oy aldı. Oylama sonrası kaybeden mavi listede yer alan belediye çalışanları göz yaşlarına hakim olamadı. 4 oyluk farkın bulunduğu sandığa ilk itiraz 12 Eylül günü geldi. İtirazda sandığa gelmeden oy kullanan 2 üye olduğu ve ölü bir üyeye oy kullandırıldığı iddiaları yer aldı. İlçe Başkanlığı 13 eylülde karar verdiğini ve itiraz sahibine bu kararı tebliğ edildiğini söylerken muhalifler ise karardan haberdar olmadıklarını belirtti. 

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Muhaliflerin itirazı süresinde İl Başkanlığına taşımaması nedeniyle sandık iptal kararı kesinleşti. Kararın kesinleşmesi ardından yapılan il yönetim kurulu toplantısında sert tartışmalar olduğu iddia edildi.  İl yönetimi iptal edilen Ataşehir sandığının 8 Ekim günü il yöneticilerinin yakın takibinde yeniden kurulması kararı aldı. Bu sandığa dün yapılan il yönetim kurulu toplantısında 4 il yöneticisi atandı.

DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLADI

Öte yandan iptal edilen sandıkla ilgili beyaz listede bulunan 56 delege adına suç duyurusunda bulunan 2 belediye meclis üyesi ve 2 partili hakkında ilçe başkanlığınca tedbirli ihraç talebiyle disipline sevk kararı alındı. Karar yine önceki gün yapılan yönetim kurulunda kabul edilerek disiplin kuruluna sevk edildi. Disiplin kurulu süreci tamamlanıncaya kadar adı geçen 4 üyenin seçme ve seçilme hakkı da ellerinden alınmış oldu.

Disipline sevk edilen Belediye Meclis Üyesi Mustafa Avdan ve Partililer Ehsan Çam ile Ercan Ulusoy ilçe Başkanlığı'na giderek savunmalarını yaptıkları, Avukat Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ’ın ise savunma için ilçe başkanlığına gelmediği öğrenildi. Daha sonra toplanan disiplin kurulu, bu dört üye için tedbiri kaldırarak, pazar günkü seçimde oy kullanmalarının yolunu açtı. 

İLÇEDE SANDIK KURULACAK

Yaşananların ardından Ataşehir’de yeniden sandık kurulacak tarih belli oldu. Buna göre mahallenin delege seçimleri 8 Ekim Pazar günü yeniden yapılacak. Sandık CHP Çiğli İlçe binasına kurulacak ve seçim il yönetiminin kontrolünde gerçekleşecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.