Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 10 bin kök hint keneviri ele geçirildi

İzmir'de 10 bin kök hint keneviri ele geçirildi

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 10 bin kök hint keneviri ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Jandarmadan 'zehir tarlası'na baskın

  • Ege Postası
  • 21.07.2017 - 10:20

Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kırsal Kibar Mahallesi Musalar mevkiinde bulunan ormanlık alanda hint keneviri bitkisi yetiştirildiği bilgisi üzerine bugün saat 17.00 sıralarında harekete geçti. Bir süredir teknik ve fiziki takibe alınan bölgeye gelen ekipler, ormanlık alanda, toprağa ekili halde yaklaşık 10 bin kök hint keneviri ele geçirdi.

Piyasa değerinin yaklaşık 13 milyon TL olduğu belirtilen hint keneviri bitkileri sökülerek imha edilmek üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Olayla ilgili olarak çiftçilik yaptığı öğrenilen 60 yaşındaki R.A. gözaltına alındı. 

Beydağ'da bir evde esrar, bahçesinde hitkeneviri ele geçirildi

İzmirin Beydağ ilçesinde, jandarmanın evine düzenlediği operasyonda 14 kilo 140 gram esrar, bahçesi ile yakınındaki ormanlık alanda da 9 bin 345 kök hintkeneviri ele geçirilen İ.T. gözaltına alındı.

Beydağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, İ.T.'nin Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde ve yakınındaki ormanlık alanda izinsiz hintkeneveri yetiştirdiği belirledi. İ.T.'nin evine bu sabah operasyon düzenlendi. Evin bahçesinde ve yakındaki ormanlık alandaki aramada 9 bin 345 kök hintkeneviri ve 14 kilo 140 gram esrar ele geçirildi. İ.T., gözaltına alınırken, hintkenevirlerinin jandarma tarafından sökülüp, imha edileceği bildiridi. Jandarmadaki işlemleri süren İ.T.'nin bugün adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Ödemiş'te 175 kök hintkeneviri ele geçirildi

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, polisin evine ve evinin yakınındaki bir dere yatağına düzenlediği operasyonda toplam 175 kök hintkeneveri ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri, istihbarat çalışmasıyla A.Ö.'nün Birgi Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde ve Akbaş Mevkisi'ndeki ormanlık alanda hintkeneviri yetiştirdiğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, dün saat 14.00 sıralarında eş zamalı operasyon düzenledi. Operasyonda ormanlık alan içinde 159 kök, evin bahçesinde ise 16 kök olmak üzere toplam 175 kök hintkeneveri ile geçerildi. Boyları 15 santimetre ile 2.5 metre arasında değişen hihtkenevirlerini sulama için döşendiği belirlenen sulama sistemine de el konuldu. Polis, A.Ö.yü gözaltına alırken, hintkenevirlerinin imha edilmek üzere söküleceği bildirildi.

Yaylada zehir ormanı kurmuş

KARABAĞLAR'DA BİR MİLYONLUK UYUŞTURUCU 

İzmir'de, uyuşturucu madde ticareti yapan 2 şüpheli yakalanırken, şahısların deposunda ele geçirilen esrar maddesinin piyasa değerinin 1 milyon TL olduğu tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, İzmir'de A.Ç. (50) ve İ.E. (26) isimli şahısların Karabağlar ilçesi Vatan Mahallesi'nde bulunan bir depoyu kiraladıkları ve bu depoda yüklü miktarda skunk maddesi imal ettikleri bilgileri alınması üzerine operasyon başlatıldı. Geçen Salı günü A.Ç. ve İ.E. isimli şahısların depodan çıkarak araca büyük boyda siyah renkli poşet yüklediklerinin görülmesi üzerine şahısların skunk maddesi naklettikleri değerlendirildi. Hemen müdahale edilen şahıslar yakalandı. 
Depoda yapılan aramada; 16 adet siyah renkli büyük poşet içerisinde 50 kilo skunk maddesi, bir adet çalışır vaziyette hassas terazi, bin 560 adet saksı, 37 adet halojen büyük boy ampul, 4 adet ışıklandırma düzeneği, 2 adet su PH ölçer, bir adet havalandırma borusu, 16 adet taş yünü, 5 adet elektrik zamanlayıcısı, bir adet uyuşturucu maddelerin paketlenmesinde kullanılan ütü, bir adet dijital termometre, bir adet sıvıölçer, bir adet havalandırma motoru düzenleyici, 3 adet vantilatör, bir adet büyük boy klima, 80 kilogram bitki toprağı, bir adet ilaç pompası, bir adet fan cihazı, 750 litrelik su deposu, tavana asılı halde 35 adet büyük boy lamba, bitki besinleri, alüminyum folyo malzemeleri, 3 adet fan ele geçirildi. Ele geçirilen esrar maddesinin piyasa değerinin 1 milyon TL olduğu tespit edildi.
Gözaltına alınan A.Ç. ve İ.E. isimli şahıslar adli makamlara sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.