Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 15 Temmuz akşamı ulaşım ücretsiz olacak

İzmir'de 15 Temmuz akşamı ulaşım ücretsiz olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan karar gereği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katılmak isteyen vatandaşlar için Cumartesi günü saat 19.00’dan pazar günü saat 07.00’a kadar geçerli olmak üzere toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Büyükşehir Meclisinde flaş karar

  • Ege Postası
  • 12.07.2017 - 18:52

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı ve Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşen Temmuz ayının ikinci meclis toplantısında önemli bir kararın altına imza atıldı.

ANMA PROGRAMLARI İÇİN TOPLU ULAŞIMDA SEFERBERLİK

Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliği ile alınan karar gereği 15 Temmuz tarihi için özel düzenlemeye gidildi. Darbe girişiminin birinci yıldönümünde kent genelinde yapılacak çeşitli anma programlarına katılmak isteyen İzmirliler kent içi ulaşımdan ücret ödemeden faydalanabilecek. 15 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19:00’dan 16 Temmuz sabah saat 07:00’a kadar kent genelindeki toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak hizmet verecek. Buna göre, otobüs, metro, banliyö trenleri, feribot ve yolcu vapurları ile tramvayların tamamı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyacak.

AYDOĞAN: DARBEYLE MUTLULUK OLMAZ

Oturumda 15 Temmuz’a dair konuşma yapan ve kendisinin de darbe mağduru olduğunu belirten Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “15 Temmuz olayları Türkiye’deki sağduyulu tüm vatandaşların ayağa kalktığı bir gündür. Bu büyük felaketin önlenmesi bu milletin başarısıdır. Darbelerin ne getirip, ne götürdüğünü ancak yaşayanlar bilir. Ben yaşadım. Benim hayatım ihtilallerle geçti. Belediye başkanı idim, hiçbir suçum yoktu, bir sabah bir zarfla gelip beni görevden aldılar. Gidecek bir yerim de yoktu. Ne mahkeme, ne polis, ne jandarma… Yüzde 50 üzerinde oy alıp belediye başkanı seçilmiştim. Partiler yeniden kurulurken de bana yasak geldi. Türk halkı bunları gördü. Bugün askeri rejimlerin getirdiği sıkıntıları bilen biliyor. Tüm Türk halkı elinden geleni yaptı, bunu engelledi. İhtilalle mutluluk olmaz. Ancak belli bir sınıf ve grup mutlu olur. Bu olayı atlatmayı millet olarak başardık, umarız bir daha tekrarlanmaz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.