Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de 25 milyon değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi

İzmir’de 25 milyon değerinde uyuşturucu madde ele geçirildi

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde Nif Dağı eteklerinde piyasa değeri yaklaşık 25 milyon TL olan 47 bin 463 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.  Tam 25 milyon lira değerinde...

  • Ege Postası
  • 17.05.2017 - 11:13

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler uyuşturucu madde imal ve ticareti ile yasa dışı ekim ile mücadele kapsamında yaptıkları istihbari çalışmalar kapsamında Nif Dağı eteklerinde çok sayıda kenevir bitkisi ekildiği ve piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve KOM Şube Müdürlükleri ile Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından belirlenen bölgeye eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon ve aramalar neticesinde bölgede 4 farklı ekim yeri açıldığı, bakımın yapıldığı ve çok sayıda kenevir bitkisi ekimi yapıldığı tespit edildi. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile jandarma ekipleri tarafından toplanan kenevir bitkilerinin 5-15 santimetre aralığı büyüklükte olduğu belirlenirken, toplam 47 bin 463 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Ele geçirilen 47 bin 463 kök kenevir bitkisinden ortalama 2 bin 500 kilogram esrar maddesi imal edilebileceği ve yaklaşık değerinin 25 milyon TL değerinde olduğu öğrenildi. 

Jandarma ekipleri olayla ilgili H.C. isimli bir şüpheliyi gözaltına aldı.

SEFERİHİSAR'DA OPERASYON

Öte yandan İzmir'in Seferihisar ilçesinde, uyuşturucu ham maddesi Hint keneviri yetiştirdikleri tespit edilen 3 kişi polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Seferihisar Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Hint keneviri yetiştirdikleri tespit edilen kişilere yönelik uzun bir takibin ardından operasyon düzenledi. Narlıdere ilçesinde metruk bir eve yapılan operasyonda bin 900 kök Hint keneviri ele geçirildi. Suçüstü yakalanan şüpheliler M.D., G.A. ve Ö.E. ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Emniyet Müdürü Mesut Gürken yaptığı açıklamada, “Gençlerimizi bu illete bulaştıranların ensesindeyiz. Bu zehir tacirlerine göz açtırmayacağız. Teröre finans sağlayan, gençlerimizin zihinlerini çökerten, aileleri yıkan bu illetle mücadelemiz sürecek” dedi. 

KONAK'TA OPERASYON

İzmir'in Konak İlçesi'nde de polis tarafınan uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, evinde 640 gram esrarla yakalanan 61 yaşındaki E.Ö., tutuklandı.

İzmir Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışmalarını sürdürürken, Konak'ta bir kişinin evinde esrar sakladığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Belirlenen adrese yapılan baskında 640 gram esrar, 1 hassas terazi, çok sayıda kilitli poşet ele geçirildi. Evde bulunan E.Ö., gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen E.Ö., sevk edildiği adliyede tutuklandı. (İHA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.