Dolar 32,3692
%0.16
Euro 34,9463
%-0.34
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,09
%0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de akademisyen ve polislere FETÖ gözaltısı

İzmir'de akademisyen ve polislere FETÖ gözaltısı

İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve idari kadrosuna yapılan operasyonda 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Öte yandan Aliağa İlçesi'nde polislere yönelik operasyonda 20 polis gözaltına alındı. Çok sayıda akademisyen ve polise gözaltı

  • Ege Postası
  • 20.12.2016 - 10:12

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü FETÖ soruşturmasında, sabaha karşı İzmir merkezli dört ilde KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. operasyonda aralarında akademisyenlerin ve idari kadronun da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Örgütlü suçlar savcısı Ayhan Yılmaz'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 19 kişinin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ALİAĞA'DA POLİSE FETÖ OPERASYONU

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında Aliağa İlçesi'nde polislere yönelik operasyon yaptı. Sabaha karşı evlerinde yapılan aramalarda 20 polisi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aliağa'da örgütün polis teşkilatı içindeki 'imam' ve 'ağabey'lerine yönelik operasyon yaptı. Aliağa'da gerçekleştirilen operasyonda aralarında daha önce ihraç edilenlerin yanısıra aktif görev yapanların da bulunduğu 27 polis memuru hakkında gözaltı kararı verildi. Sabaha karşı evlerinde yapılan aramalarda 20 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 30'A ÇIKTI

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Aliağa'da bu sabah, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısının 30'a yükseldiği belirtildi. Operasyon kapsamında toplam 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu kaydedildi. 2 kişinin ise arandığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında polis memurları, öğretim görevlileri bulunduğu belirtildi. Bu kişilerin bazıların açığa alındığı bazılarının ise görevden ihraç edildiği ifade edildi. Ayrıca şüphelilerin örgütsel faaliyet kapsamında toplantılara katılıp, FETÖ'ye finansman destek sağladıkları iddia edildi. 

İZMİR'DE 2 İLÇEDE FETÖ'DEN 13 GÖZALTI

İzmir'in Menemen ve Seferihisar ilçelerinde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 7'si kadın 13 kişi gözaltına alındı. 

Menemen ve Seferihisar Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinesinde İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün ve bugün her iki ilçede operasyon yaptı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütünü desteklediği, vatandaşlardan bağış adı altında himmet parası topladığı, örgüte maddi destek sağlayıp, propagandasını yaptığı iddiasıyla 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Menemen'de gözaltına alınan F.S., Ş.Y., Ş.M., Ş.K., S.Ş., H.N. ve S.Y. adlı 7 kadının ise örgütün kadın yapılanmasında görev aldığının belirlendiği belirtildi. Yapılan aramalarda ise çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, tablet ve dijital malzemeler ele geçirildiği ifade edildi. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İZMİR'DE FETÖ'DEN 8 ESNAF TUTUKLANDI

Öte yandan İzmir'de FETÖ/PDY'nin 'esnaf yapılanması' operasyonunda gözaltına alınan 29 kişiden 10'u daha adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı, 2'si ise yurt dışına çıkış ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İzmir merkezli iki ilde 2 Aralık günü düzenlenen operasyonda FETÖ/PDY'nin 'esnaf yapılanması' üyesi oldukları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı. Bu şüphelilerden daha önce mahkemeye çıkarılan aralarında Tereci Gıda'nın sahibi Kenan Tereci ile Şirincan Restoran'ın sahibi Kenan Şimşek'in de bulunduğu 7 kişi tutuklandı, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kalan 18 şüpheliden 10'u emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Bayraklı Adliye Sarayı'na getirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 10 şüpheliden 8'i tutuklanırken, 2 kişi yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Diğer 8 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi. Böylece bu operasyonda tutuklanan sayısı 15 oldu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.