Dolar 32,5555
%0.21
Euro 34,9592
%-0.04
Altın 2.458,740
%0.92
Bist-100 9.886,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de andımız krizi! Okul müdüründen öğrencilere sert tepki

İzmir'de andımız krizi! Okul müdüründen öğrencilere sert tepki

Karşıyaka'da, öğretim yılı başlangıcının ilk haftasında öğrencilere yönelik verilen eğitime tepki için andımızın okunmak istendi. Az sayıdaki öğrencinin bu girişimine tepki gösteren Müdür Rahmi Önder Karamustafaoğlu, "Kendinize gelin. Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" dedi. Okul müdüründen öğrencilere sert tepki

  • Ege Postası
  • 26.09.2016 - 15:25

İZMİR - Karşıyaka'da Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda, ilk bir haftada verilen eğitimden memnun olmayan bazı velilerin isteği üzerine, çocuklar bayrak töreninden sonra andımızı okumak istedi.

Ancak öğrencilerin bu girişimine tepki gösteren Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, "Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldı? Dingonun ahırı mı buras? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" dedi. 

Bu sırada okul bahçesinin dışında bekleyen velilerin ise yaşananlara sessiz kaldıkları gözlendi. Bazı veliler de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği 15 Temmuz darbe girişimi olaylarının videolarının izletildiğini, bunun da çocuklarının psikolojilerini etkilediğini söyledi. 

"DEVLETİN KURUMLARINDA, DEVLETİN KURALLARI UYGULANIR"

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda, öğretim yılı başlangıcının ilk haftasında öğrencilere yönelik verilen eğitime ve tören yapılan alana tepki amaçlı 'Andımız'ın okunmak istemesine sert tepki gösteren okul yönetimi açıklama yaptı. Okul yönetimi adına yapılan açıklamada, Atatürk büstünün olduğu yerde tören yapılmaması yer darlığı ile açıklandı. Ön bahçe küçük olduğu için törenlerde arka bahçenin kullanıldığı ifade edildi. Okulu müdürünün öğrencilere yönelik tepkisi için de Andımız'ın üç yıl önce yasayla kaldırıldığı, bu nedenle okutulamayacağı, devletin kurumlarında devletin kurallarının uygulanacağı açıklaması yapıldı.

"MÜDÜR BUNDAN RAHATSIZ OLUYORSA, KENDİNİ BİR İNCELESİN" 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de yaşananları eleştirerek, “Andımızın okunmasında okul müdürünün, o kadar ağır tepki göstermesi anlaşılmaz buluyorum. Andımızı başta okul müdürünün okuması lazım. Andımızın sözleri, doğru, çalışkan olmayı, milletini özünden çok sevmeyi anlatıyor. Müdür bundan rahatsız oluyorsa, kendini bir incelesin. Ayrıca, Atatürk büstünün olduğu yerde törenlerin yapılması lazım. Yer darlığı gerekçeyse Atatürk büstünü tören yapılan yere koymaları lazım" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.