Dolar 32,4982
%-0.13
Euro 34,9425
%0.33
Altın 2.431,010
%0.32
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Arafta Kadınlar' sergisi

İzmir'de 'Arafta Kadınlar' sergisi

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli mülteci kadınları fotoğraflayan Aslı Tosun, Akil Fikret Tosun ve Murat Aytaş'ın 'Arafta Kadınlar' isimli sergisi, İzmir Üniversitesi'nde açıldı.

  • Ege Postası
  • 23.03.2016 - 12:02
Bugüne kadar pek çok kez Torbalı'da bulunan Suriyelilire battaniye, yastık, giyecek, yiyecek, yatak ve ayakkabı yardımında bulunan İzmir Üniversitesi, bu kez de Aslı Tosun, Akil Fikret Tosun ve Murat Aytaş'ın 'Arafta Kadınlar' sergisine ev sahipliği yapıyor. 28 Mart'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak sergide, 60 karede Suriyeli kadın mültecilerin hayatları gözler önüne seriliyor. 

İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata, Başkan Yardımcısı ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ile akademisyenler ve sanatseverlerin bir araya geldiği sergi açılışında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, ülkelerin siyasi ilişkileri ne olursa olsun insanlık adına gösterilmesi gereken duyarlılık konusunda toplumun biraz daha farkındalığını artırması gerektiğini söyledi. Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Özel Fatih Koleji ve İzmir Üniversitesi olarak Suriyeli mültecilerin yaşadığı Torbalı'da bulunan yerleşkeye pek çok kez yardımda bulunulduğunu, ancak daha fazla yardım için desteğe ihtiyaç olduğu dile getiren Rektör Erciyeş, "Suriyeli mültecilerin başka ülkelere geçebilmek için kullandığı en önemli geçiş yolu üzerinde yer alıyoruz. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerinin sayısı tahmin ettiğimizin çok üstünde. İzmir Üniversitesi olarak durduğumuz nokta, ihtiyaç sahipleri ile yardımda bulunmak isteyenler arasında gerekli irtibatı sağlamak" dedi. 


KANADA'DAN DESTEK GELDİ
İzmir Üniversitesi aracılığı ile Suriyeli mültecilere sadece Türkiye'den değil yurt dışından da yardım geldiği bilgisini paylaşan Rektör Erciyeş, "Merkezi Kanada'da bulunan The Radcliffe Foundation, Torbalı'da bulunan yerleşkelerin ihtiyaçlarını karşılamak için İzmir Üniversitesi ile iletişime geçti. Birkaç yerleşkenin ihtiyaçları The Radcliffe Foundation tarafından karşılanırken yardım dağıtımını İzmir Üniversitesi gerçekleştirdi. Ayrıca Dernek Temsilcisi Amed Khan ve fotoğrafları dünya çapında beğeni toplayan fotoğrafçı Debra Kellner, yine Torbalı'da bulunan 275 kişilik bir başka kampı ziyaret etti" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.