Dolar 32,5383
%0.16
Euro 34,9025
%-0.2
Altın 2.437,320
%0.05
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de 'Büyük Balkan Federasyonu' kuruluyor

İzmir'de 'Büyük Balkan Federasyonu' kuruluyor

Kentte faaliyet gösteren Balkan dernekleri, aynı çatı altında bir araya gelerek Büyük Balkan Federasyonu'nu kurmak için çalışmalara başladı İzmir'de faaliyet gösteren dernekler aynı çatı altında toplanıyor

  • Ege Postası
  • 06.08.2017 - 09:59

İzmir'de faaliyet gösteren Balkan derneklerinin, "Büyük Balkan Federasyonu"nu kurmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

İzmir Sancak Rumeli Derneği Başkanı Ömer Ok, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en fazla Balkan göçmenine sahip illerin başında İzmir'in bulunduğuna dikkat çekerek, kentte faaliyet gösteren Balkan dernekleri temsilcilerinin, Büyük Balkan Federasyonu'nu kurmak için bir araya geldiklerini kaydetti. 

Ok, güçlü bir oluşumla kurulacak federasyonun, İzmirli Balkanları birleştirecek konfederasyon için büyük bir adım oluşturacağını belirtti.  

Balkan İşadamları Derneği Başkanı İsmail Karaduman, Buca Rumeli ve Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı İzzet Atan ve Balkan Anadolu Derneği Başkanı Ender Öztürk öncülüğünde başlayan hareketin ilk toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Ok, hedeflerinin konfederasyon kurmak olduğunu vurguladı. 

Açıklamada ifadelerine yer verilen Balkan Anadolu Derneği Başkanı Öztürk de şunları belirtti:

"Biz, İzmir'de Balkan göçmenlerinin çok daha güçlü temsil edilmesi için beşinci federasyonu oluşturarak konfederasyon için gerekli altyapıyı sağlamak istiyoruz. Büyük Balkan Federasyonu, hiçbir federasyonun karşısında olmayacaktır. Her zaman kucaklayıcı ve diğer federasyonlarla organize bir şekilde çalışacağız. İnşallah ülkemizdeki Balkan göçmenlerine ve yurt dışındaki akrabalarımıza faydası olacak bir federasyon kuracağız."

Açıklamada, Büyük Balkan Federasyonu'nun fikir ve isim babasının Balkan İşadamları Derneği Başkanı Karaduman olduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaduman, gerek siyasette gerekse sosyal ve ticaret hayatta güçlü olmanın önemini vurgulayarak, Büyük Balkan Federasyonu'nun ardından konfederasyon kurulmasını sağlayarak güç merkezi oluşturmak istediklerini kaydetti. 

Toplantıya katılan dernek başkanlarının destek vermesiyle İzmir'de Büyük Balkan Federasyonu'nun ilk adımının atıldığı vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.